Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-02 00:28:00

İç İşleri Bakanı Soylu: “Şehirlerarası seyahatı daha da zorlaştıracağız”

Soylu, şehir içi toplu taşıma kullanımının yüzde 83, hafta sonları yüzde 92’ye kadar düştüğünü şu sözlerle belirtti:  “Şehir içinde toplu taşımada önlemleri aldıktan sonra önce yüzde 50'ler sonra yüzde 60'lar sonra yüzde 75'ler seviyesine düştü. Hafta sonları yüzde 90-92 seviyesine düştü ama hafta içi sürekli artarak, dün yüzde 83'tü, bugün rakamın biraz daha yükseldiği kanaatindeyim.”

İç İşleri Bakanı özel araçların büyük şehirlerden çıkmak istemedikleri ve caydırıcı yöntem olarak her sürücüye ateş ölçüm testi yapıldığını ve istikametleri hakkında sorular sorulduğunu belirtti. Soylu, şehirlerarası yolculuk yapanların 14 gün boyunca kendilerini izole etmelerini tembihledi.

Soylu, Karantinada tutulan Ümreciler ve yurt dışından gelen kişilerin 18,700 kişi olduğunu belirtti ve Koronavirüs (KOVİD-19) salgınının en büyük yayılma sebeplerinden otobüs seyahatlerinin %99 oranında düştüğünü ve uçak seferlerinin günlük bir kaç sefere indiğini ekledi.

İç İşleri Bakanı Soylu, Belediyelerin bağış hesaplarının kapatılması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kendisiyle görüşmesini anlattı ve “aramızdan en ufak bir su sızmamalıdır” dedi. Soylu’nun sözleri;

"Dün bu yardım meselesiyle ilgili bizimle telefonla görüşmek istediğini belirtti. Ben de cevaben döndüm ve konuştum. Burada gerek yardım meselesini gerek ilerleyen süreçte her birimizin nasıl pozisyon almamız lazım geldiğini mümkün olduğu ölçüler içerisinde ifade etmeye çalıştım. Sadece Sayın İmamoğlu değil. Hem Sayın Valimiz hem Sayın İmamoğlu'nun bürokratlarına, Sayın vali yardımcılarımız, hem Ankara'da aynı şey Sayın Valimiz ve yine onların bürokratlarına, sayın vali yardımcılarımıza, Biz bir kör dövüşün içinde bulunmamalıyız. Bu yanlış bir şey. Bu birliğimizin en üst olduğu nokta olur. Aramızdan en ufak bir su sızmamalıdır. Hiç kimse burada herhangi bir şerik hadise görmemelidir. Farklı bir hadise görmemelidir. Onun için devletin bütün kurumları devletin en tepesinin koyduğu ciddiyete  ayak uydurmak zorundadırlar. Biz de tüm kurumlar da yerel yönetimler de herkes."


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.