Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-02 14:40:00

Goodyear, Pure ETCR'nin resmi lastik tedarikçisi oldu

Goodyear, Pure ETCR için Goodyear'ın en son elektrikli araç lastiklerinde ve yeni Eagle F1 SuperSport en üst düzey performans lastiklerinde kullanılan teknolojilerinin bileşimini içeren lastikler geliştiriyor.

 

Pure ETRC için özel üretilecek lastiğin özellikleri ilk etkinliğin öncesinde açıklanacak.

Bu lastikler, Pure ETCR’de, yarışçılara aynı lastikleri hem ıslak hem de kuru zeminde kullanma imkanı sunarak, yarış süresince kullanacakları lastik sayısını azaltmayı sağlıyor. Bu, Goodyear ve Pure ETCR'ın mobilitenin ve motor sporlarının geleceği için sürdürülebilir çözümler bulmak için birlikte çalışma misyonunun altını çiziyor.

 

Goodyear CMO’su Mike Rytokoski konuyla ilgili şunları kaydetti: “Goodyear, elektrikli araçlara lastik geliştirme alanında da bir lider. Orjinal ekipman lastik geliştirmelerimizin yarısı elektrikli ve hibrit otomobiller için gerçekleştiriyoruz. ETCR'ye elektrikli araçlar için lastik geliştirme konusunda ciddi bir tecrübe getiriyoruz. Yüksek performanslı elektrikli araçların, benzin ve dizel muadillerine göre çok farklı ihtiyaçları mevcut. Bu araçlar diğerlerine göre daha ağır ve ilk andan itibaren kullanılabilen daha yüksek miktarda torka sahip. Goodyear, bu ani güç iletimiyle başa çıkabilen, yüksek yol tutuşa sahip, ayrıca menzil ve verimliliği artırma bakımından yuvarlanma direnci düşük lastikler geliştirdi. Pure ETCR ile ortaklığımız yarış lastiği sağlamanın ötesine geçiyor. Bu iş birliği ile birlikte yarış mecrasını, yeni nesil yüksek performans tutkunlarını heyecanlandıracak teknolojiler geliştirmek için kullanacağız.”

 

Pure ETCR yarışı formatı oldukça farklı; kısa ve aksiyon dolu yarışların ardından Büyük Final yapılıyor. Bu format anlık yüksek performans sunan lastikleri gerekli kılıyor. Goodyear bu yarışta lastiklerin çabuk ısınmasını ve etkinlik boyunca zorlu yarış koşullarına dayanmasını sağlamaya odaklanıyor. Bu da yarışın başından itibaren yarışçıların hız kesmeden devam edebilmeleri anlamına geliyor.

 

Pure ETCR'ye destek veren Eurosport Events’den François Ribeiro şöyle konuştu: Eşsiz bir yarış geçmişine sahip, performansa ve inovasyona odaklanan bir marka olarak Goodyear’ın, Pure ETCR’ın kurucu ortağı olmasından son derece memnunuz. Bu girişim, Goodyear ile WTCR’daki ortaklığımızı mükemmel bir şekilde tamamlamaktadır. Pure ETCR’ın, Goodyear’ın yarışlara geri dönüşü için harika bir platform olduğuna ve Goodyear’ın Pure ETCR için mükemmel bir paydaş olacağına şüphemiz yok.”

 

Goodyear'ın motor sporlarına dönüşü

 

Goodyear pistlere geri dönüşü ile birlikte Goodyear, FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda Jota Sport ile LMP2 sınıfından önemli başarılara imza atmıştır. Ayrıca, yarışlara geri dönüşünün ardından, FIA World Touring Car Cup resmi lastik tedarikçisi olmasının yanı sıra, British Touring Car Championship’in de lastik tedarikçisi de olmuştur.

 

 

 

Goodyear hakkında:

Dünyanın en büyük lastik şirketlerinden The Goodyear Tire & Rubber Company'nin, 21 ülkede 47 fabrikası, ABD ve Lüksemburg’da iki inovasyon merkezi ve bünyesinde yaklaşık 63.000 çalışanı bulunmaktadır. The Goodyear Tire & Rubber Company'nin Türkiye'deki iştiraki olarak 1961 yılında kurulan Goodyear Lastikleri Türk A.Ş.; 2.000’e yaklaşan çalışanı ile Adapazarı ve İzmit fabrikalarında Goodyear, Fulda, Sava, Debica ve Kelly markaları çatısı altında, tüketici lastikleri ve ticari lastikler üretmektedir. İstanbul Sanayi Odası’nın sıralamasında Türkiye’nin en büyük ilk 100 şirketi arasında yer alan Goodyear Lastikleri T.A.Ş. aynı zamanda Türkiye’nin en büyük ihracatçıları arasındadır. Hisseleri Borsa İstanbul’da “GOODY” sembolüyle işlem gören Goodyear Lastikleri Türk A.Ş.’nin ürünleri ve faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.goodyear.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.