Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-18 16:00:00

Corona virüsünde ikinci dalga

Dış Haberler, 18 Mart (HİBYA) – Asya'da haftalardır yavaşlayan corona virüsünün yayılma hızının tekrardan artmaya başlaması yetkilileri endişelendiriyor.

Finacial Times gazetesinin haberine göre virüsün yayılma hızına neden olarak Avrupa ve diğer ülkelere seyahat ettikten sonra virüsten kaçarak ülkelerine geri dönen vatandaşlar gösteriliyor.

Coronervirüsü vakalarının sayısındaki artış, Güney Kore, Tayvan ve Çin'in bazı bölgelerinde görülüyor.

Hong Kong Üniversitesi epidemiyoloji profesörü Ben Cowling, "Pek çoğunun fark etmediği bunun sadece geçici bir başarı olduğudur.Görülen gerileme kalıcı değildir. Avrupa'dan ve diğer başka ülkelerden ithal edilen vakalarındaki artışı kontrol etmekte zorluk var." dedi.

Resmi istatistiklere göre Çin'de görülen ithal korona vakalarının sayısı birkaç hafta önce 50'nin altına düşmüşken şimdi ise155'e yükseldi. Ulusal Göçmen Ofisi'nin verilerine göre Dünya Sağlık Örgütü'nün salgını pandemi ilan ettiği 11 Mart'tan bu yana günde yaklaşık 120.000 kişi Çin'e seyahat etti.

Güney Kore Halk Sağlığı sözcüsü Yoon Tae-ho, ithall vakalarda görülen yeni artıştan endişe duyulduğunu belirterek "Gelecek iki üç haftanın çok önemli olacağına inanıyoruz." dedi.

Tayvan, neredeyse tüm yabancı ziyaretçilere sınırlarını kapatırken kendi vatandaşları için karantina önlemleri yoğunlaştırdı.

Hong Kong'da, vaka sayısı 9 Mart'taki 116 iken, Salı günü 168'e yükseldi. Yeni vakaların yüzde 90'ının ise ithal vakalar olduğu belirtiliyor

Geçen hafta Singapur'daki yeni vaka sayısı da yüzde 60 artarak 266'ya yükseldi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.