Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-24 16:00:00

Gübretaş'ın 2020 hedefleri

GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fahrettin Poyraz, 2020 hedeflerini açıkladı.

Poyraz, GÜBRETAŞ'ın yeni yatırımlar ve bilinçli tarımı yaygınlaştırma faaliyetlerine yoğunluk verdiği 2019 yılını 4.3 milyar TL konsolide ciroyla tamamladığını söyledi.

Sürdürülebilir büyüme hedefiyle yeni yılda bir yandan yatırımlara hız veren GÜBRETAŞ'ın, diğer yandan katı gübre satışlarını 1.8 milyon ton üzerine çıkararak liderliğini sürdürmeyi amaçladığını aktaran Poyraz, ''2020 yılında belirlediğimiz toplam 267 milyon TL'lik yatırım bütçesiyle, yatırımları hızla devam ettirerek şirket tarihinin bu alandaki rekoruna ulaşmayı hedefliyoruz.'' dedi.

Poyraz, global virüs salgını sürecinde GÜBRETAŞ ve diğer tarım kredi iştiraklerinin faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürerek, ülkedeki gıda güvenliği ve toplumsal sağlık açısından tarımsal faaliyetlerin devamlılığı için sorumluluklarını yerine getirmeye devam ettiğini bildirdi.

Sektör öncüsü olmanın getirdiği sorumlulukla bu yıl büyüme hızını daha da yükseltip katı gübre üretimini geçen yıla oranla yüzde 9 artırarak 637 bin tona çıkarmayı ve satış miktarını yüzde 12 artışla 1 milyon 846 bin tona ulaştırmayı hedeflediklerini anlatan Poyraz, şöyle konuştu:

''Böylece pazar payımızı yüzde 30 üzerinde tutarak, pazardaki liderliğimizi sürdüreceğiz. Son günlerde bütün dünya ile birlikte ülkemizi de etkileyen korona virüsü salgınına rağmen 2020 yılının tarımsal üretim açısından büyümenin sürdüğü bir yıl olmasını umut ediyoruz. Bu global salgın sürecinde, sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişim açısından tarım sektörünün stratejik önemi tüm dünyada daha da artmıştır. Ocak ayından itibaren başlattığımız sevkiyatlarla ürünlerimizi bayilerimize ve kooperatiflerimize ulaştırdık. Bugünlerde ilave ihtiyaç duyulan gübrelerin karşılanması için de aynı tempoyla sevkiyata devam ediyoruz. Şirketimiz şimdiye kadar 3 aylık dönemde Türkiye piyasasına miktar olarak bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18'den fazla kimyevi gübre arzı gerçekleştirdi. Bu sayede çiftçilerimizin farklı tarımsal bitkiler için ihtiyaç duydukları her türlü gübreye ulaşmalarını kolaylaştırmaya çalışmaktayız.''


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.