Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-13 16:01:00

Corona virüs tanı kiti üretimi

RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makine Sanayi Ticaret A.Ş'nin Corona virüs tanısı için gerekli kit üretimi ve dağıtımı için tüm parametrelerini tamamladığı bildirildi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, son dönemde piyasalarda beliren Corona virüs vakaları sonrasında hastalığın teşhisine yönelik oluşan talepler karşısında firmanın talebi karşılamak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğü, 2019 yılında tamamlanan yatırımlar sonrasında yıllık 7 milyon adet olan üretim kapasitesinin 13 milyon adet sınırına ulaştığı ifade edildi.

Şirketin Corona virüs tanısı için gerekli (SWAB + İzolasyon Kiti + Corona Virüs Tanı Kiti) kit üretimi ve dağıtımı için tüm parametrelerini tamamladığının belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:

''Bağlı ortaklığımız A1 Yaşam Bilimleri A.Ş ile yürütülen çalışmalar doğrultusunda 5 ülkeye ihracatımız devem etmekte olup, bunun yanı sıra 10 ülkeden daha siparişler alınmış durumdadır. Gelen siparişler neticesinde nisan ayı sonuna kadar 2 milyon adet testin siparişi teslim edilmesi planlanmaktadır. Corona virüs tanısı için gerekli tüm malzemelerimizi sadece ülkemizde değil bu coğrafyadaki tüm ülkelere ulaştırılması için elzem çaba gösterilmektedir. Yerli ve milli sanayi hamlesi kapsamında biz sadece ürün değil hammaddelerinde ülkemizde üretilmesi ve katma değere dönüşmesi için, partnerlerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle tanı kitleri başta olmak üzere, dizi analizi ve benzeri genetik çalışmaların ana hammaddelerinden biri olan enzimin sanayi ölçeğinde üretiminin yüzde 100 olarak bünyemizde yapılması hususunda Ar-Ge ve Proje faaliyetlerimiz son hızla sürdürülmektedir. Bu dönemde COVİD-19 pandemisine odaklanılmasından ötürü diğer tüm projelerimizde bir süreç uzaması beklenmektedir.'' 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.