Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-19 22:41:00

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un telafi eğitim açıklamaları

Yurt Haberler, 19 Nisan (HİBYA) - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Instagram üzerinden yaptığı canlı yayında öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

Bakan Ziya Selçuk, “telafi eğitim” konusunda, alınan mevcut Koronavirüs (KOVİD-19) önlemleri doğrultusunda eğer gelecekte gerekirse uygulanabileceğini ifade etti. Selçuk, eğitim yılının aksaması durumunda uygulanacak telafi eğitim hakkında, “Telafi eğitimi, şu andaki durumun devam etmesi yada etmemesine bağlı olarak değişir. Diyelim ki 30 Nisan’dan sonra okullar açıldı, o zaman telafi eğitimin süresi ve içeriği değişir.” dedi.

Bakan Selçuk, telafi eğitimin içeriği hakkında “(Telafi eğitim) okullarda görmediğiniz müfredatı kayşayacak. Yoksa özel bir müfredat hazırlamak ya da müfredatı değiştirmek gibi bir derdimiz yok.” dedi ve yazılılar üzerinde “Mevcut durum devam ettiğinde, ilk dönemde yapılan yazılı sınavları baz olarak alacağız ve bu şekilde değerlendirmiş olacağız.” diyerek ekledi.

Milli Eğitim Bakanı, öğrencilerin yaz tatilinde okulların açık olup olmayacağı sorusuna öğrencilerin telaş etmemesi gerektiğini söyleyerek yanıtladı. Selçuk konu hakkında, “Yaz tatilinde eğitim öğretim yapılmasını biz en son ihtimal olarak görüyoruz. Sadece tedbir amaçlı planlarımızı yapıyoruz. Bizim yaz aylarında ders yapmak ya da okulları açmak gibi bir derdimiz yok” dedi ve endişe edilmemesi gerektiğini vurguladı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.