Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-01-31 09:21:00

Ocak ayının son gününde kritik başlık S&P olacak

Yurtiçi piyasalarda dün TCMB’nin yılın ilk enflasyon raporu takip edildi. 2020 yılı için enflasyon tahminlerinde değişikliğe gitmeyen banka, enflasyonun politika duruşuyla uyumlu olduğunu dile getirdi. Dün güne negatif başlayan endeks günün geri kalanında karışık bir seyir izledi. Günü ise 119.849 puanla %0.13 yukarıda tamamladı. Kur cephesinde ise 5.95 üzerindeki fiyat hareketi bu sabahta devam ediyor. Bugün yurtiçi piyasaların gündeminde seans başında aralık ayı dış ticaret dengesi ve piyasa kapanışı sonrasında S&P’nin Türkiye hakkındaki kredi notu ve görünümü hakkında değerlendirme yapması bekleniyor. Genel kanı S&P’nin bir değişiklik yapmaması yönünde fakat bir kesim beklentide en azından açıklamaların yumuşayabileceği yönünde olduğu değerlendiriyor.

Yurtdışında bu sabah Çin’den gelen imalat dışı ve imalat PMI verisi piyasa beklentilere nazaran iyimser bir görünüm sergilemesi endekslerin toparlanmasını destekledi. Çin’de tatil süreci devam ediyor ve diğer Asya endekslerinde bu sabah karışık bir görünüm izlenmekte. ABD vadelilerinde ise pozitif bir tablo anlık olarak öne çıkıyor. Gün içinde özellikle coronavirüsüne dair olası açıklamalar yakından takip edilecek. Ayrıca bugün İngiltere için çıkış günü. Olası sürpriz açıklamalar önemle izlenecek. Veri takvimi ise oldukça sakin görünüyor.

Ocak ayının son gününde kritik başlık S&P olacak...

Manşette Öne Çıkanlar

·         Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs için uluslararası acil durum ilan etti.

·         Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İ. Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı O'Brein ile telefonda Libya ve Suriye konularını görüştü.

·         ABD’de 2019 yılı 4.çeyrek dönemi GSYH ilk okuma değeri %2.1 olarak gerçekleşti.

·         İngiltere Merkez Bankası (BoE) beklentilere paralel şekilde faiz oranını %0.75'te tuttu.

·         TCMB 1.enflasyon raporunda, 2020'nin sonunda enflasyon tahminini değiştirmeyerek %8.2 olarak korudu. 2021 yıl sonunda %5.4 olan enflasyon tahmini de değişmezken, orta vadede hedef %5 oldu.

·         Bugün piyasa kapanışı sonrasında S&P’nin Türkiye’nin kredi ve notu hakkında değerlendirme yapması bekleniyor.

·         Borsa İstanbul’da bugün yatay pozitif bir açılış bekleniyor

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.