Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-29 15:37:00

Fade Gıda'nın "Fiyat Tespit Raporuna İlişkin Analist Raporu"

Fade Gıda Yatırım Sanayi Ticaret A.Ş'nin "Fiyat Tespit Raporuna İlişkin Analist Raporu" yayımlandı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, şöyle denildi:

''Kullanılan değerleme yöntemlerinin eşit ağırlıklara tabi tutulmasıyla Fade Gıda için pay değeri aşağıdaki şekilde hesaplanmıştır:

Fiyat Tespit Raporu'nda 3 farklı değerleme yönteminin de kullanılmasını olumlu buluyoruz. Piyasa çarpanları analizinde tarım ve AVM segmentlerinin ayrı değerlemeye tabi tutulmasını yerinde olduğu görüşündeyiz. Piyasa çarpanları analizinde dışarıda kalan değerlerin hesaplamaya dahil edilmemesini olumlu bulurken, ağırlıklı ortalama yerine medyan çarpanların kullanılmasının daha doğru olacağı görüşündeyiz. Piyasa çarpanları analizinde BİST şirketlerinin yanında yabancı benzer şirketlerin de analiz edilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Piyasa çarpanları analizinde EDIP’in ayrı olarak değerlendirilmesindense BİST GYO endeksine dahil edilmesini daha uygun buluyoruz.
Piyasa çarpanları analizinde tek seferlik gelir ve giderlerin elimine edilmiş olmasını makul buluyoruz. Tarım segmentinde teşvikli olmayan kredilerin de kullanılabileceğini ve genel olarak kullanılan borçlanma maliyetlerinin mevcut ve uzun vadede düşük olduğunu düşünüyoruz. Sonsuz değer hesabında kullanılan yüzde 6,25’lik büyüme oranını enflasyon dinamiklerini de dikkate alarak makul görüyoruz. Yukarıdaki öneri ve çekincelerimizle birlikte belirlenen 2,40 TL’lik halka arz fiyatını makul görmekteyiz.''


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.