Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-05 19:42:00

Finlandiya Gizli Dev Acil Durum Depolarını Açtı

Helsinki, 5 Nisan (HİBYA) – Yakın tarihinde uzun yıllar savaş koşullarında yaşayan Findandiya, tarihten gelen tecrübesiyle koruduğu gizli acil durum depeoları'nın kilitlerini corona virüsü salgınında kullanmak üzere kullanıma açtı.

Finlandiya ormanlarındaki büyük gizli depoların, hastanelerin, özellikle virüs hastalarını tedavisinde kullanmaları için büyük miktarda ekipman ve tıbbi malzeme barındırdığı belirtiliyor.

Finlandiya, ilk virüs vakasının tespit edilmesiyle birlikte sıkı önlemler alarak okulları, işyerlerini kapattı ve Başkent Helsinki'yi karantina altına aldı.

Finlandiya Güvenlik ve Sağlık Enstitüsü Müdürü Mika Salminen ''Biz çok uzun geleneksel bir acil durum stoklama geleneğine sahibiz. Bu depoları sürekli olarak güncelliyor ve geliştiriyoruz'' dedi.

Finlandiya Sosyal İşler ve Sağlık Bakanı Aino-Kaisa Pekonen de İsveç Televizyonu SVT'ye verdiği reportajda 2012 yılındaki domuz gribi salgınının ertesinde ülkenin koruyucu ekipman ve malzeme gereksinimini tespit ettiklerini,şu anda ülkenin ihtiyaçlarını büyük oranda karşılayabileceklerini belirterek ''Şu anda sahada kullanbileceğimiz milyonlarca ameliyat maskesi ile yüzbinlerce solunum maskesi mevcut. Stoğumuz bitmez'' diye konuştu.

Finlandiya'nın depolarından örneğin İsveç'e malzeme yardımı yapılıp yapılamayacağı konusunda bir soruya, Güvenlik ve Sağlık Enstitüsü müdürü Mika Salminen, ''Ne yazık ki bunu Finlandiya yasalarına göre yapamayız. Acil stoklar sadece Finlandiya vatandaşları ve toplum fonksiyonerleri tarafından kullanılabilir.'' cevabını verdi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.