Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-12 20:28:00

Mavi, 2019'da gelirlerini yüzde 22, karını yüzde 33 arttırdı

Türkiye'nin öncü jean ve hazır giyim markası Mavi, 2019'da gelirlerini yüzde 22, karını yüzde 33 arttırdı.

Konsolide gelirlerini geçen sene aynı döneme göre yüzde 22 artışla 2 milyar 863 milyon liraya yükselten Mavi, net karını ise yüzde 33 artışla 134 milyon liraya taşıdı. Güçlü ve istikrarlı büyümesini sürdüren şirketin, FAVÖK'ü 401 milyon lira, FAVÖK marjı ise yüzde 14 olarak gerçekleşti. 2019 yılında Mavi'nin Türkiye ve uluslararası pazarlarda, perakende, toptan ve e-ticaretteki büyüme trendi devam etti. 

Açtığı 14 net yeni mağaza ile 35 ülkede 440 mağaza ve 5.500'ün üzerinde satış noktasına ulaşan şirketin, konsolide e-ticaret gelirleri ise yüzde 86 büyüdü. Müşteri odaklı stratejisi ve güçlü marka kimliğiyle 2019 yılında Türkiye'de 1,2 milyon yeni müşteri kazanan Mavi'nin bire bir aynı mağazalarda (like-for-like) büyümesi ise yüzde 20,9 oldu. Mavi, 2020 yılında da güçlü bir performans sergileyerek konsolide gelirlerini yüzde 23 artırmayı hedefliyor.

Mavi CEO'su Cüneyt Yavuz Güçlü, marka kimliği, üretimden satış sonrası hizmetlere kadar her alana taşıdıkları kalite anlayışı, müşterilerle kurulan sağlam bağ ve yetenekli insan kaynağıyla 2019 yılının sürdürülebilir hedefler doğrultusunda önemli kazanımlar elde ettikleri bir yıl olduğunu söyledi.

Güçlü, sürdürülebilirliği öncelik olarak aldıkları bu dönemde satın alma, tedarik zinciri ve tüm birimleri dahil ettikleri yeni bir iş süreci başlattıklarını belirterek, ''Sonbahar–Kış döneminde Mavi'nin en sürdürülebilir koleksiyonu olan All Blue'yu sunduk ve müşterimizden çok olumlu geri dönüşler aldık. Diğer taraftan şirketin sağlam finansal yapısını korumak ve verimliliği sağlamak en büyük önceliklerimizden biri oldu. Etkin tedarik, stok ve nakit akışı yönetimiyle düşük borçluluk oranlarına ulaştık. Doğru ürün, doğru fiyat, yüksek kalite dengesiyle müşteri odaklı stratejimizden hiç vazgeçmedik. Bu sayede 2019 beklentilerimiz doğrultusunda performans sergileyerek, konsolide gelirlerimizi yüzde 22 artışla 2 milyar 863 milyon liraya yükselttik. Bu başarının sürdürülebilir olmasına katkısı bulunan tüm Mavi çalışanlarına teşekkür ediyorum.'' dedi.

Türkiye'de özellikle 4. çeyrekte yakaladıkları müşteri trafiği ve işlem adedi artışının performanslarını ileriye taşıdığına işaret eden Güçlü, şunları söyledi:

''Bu dönemde bire bir aynı mağazalardaki (like-for-like) büyümemiz yüzde 21,9'a yükseldi. Sektörün lider CRM programı Kartuş ile son 2 yılda aktif olan 5,8 milyon müşteriye ulaştık. 2019'da yüzde 65'i 35 yaş altı olmak üzere 1,2 milyon yeni müşteri kazandık. Yılda 10 milyon jean satan bir marka olarak müşterimizi her zaman en kaliteli ve en yenilikçi ürünlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Erkekte Mavi Black Pro, kadında Mavi Icon gibi özel koleksiyonlarla, Mavi'ye hem yeni müşteri kazandırdık hem de mevcut müşterilerimizin alışveriş frekansını ve sepetini artırdık. Mavi.com'un yanı sıra stratejik öneme sahip online iş ortaklarıyla birlikte e-ticaret
faaliyetlerimiz genişliyor. 2019'da konsolide e-ticaret gelirlerimizi yüzde 86 oranında artırdık ve online kanallardan elde ettiğimiz gelirlerin ciromuzdaki payını yüzde 5,1'e taşıdık. Online yeni dönemde de Mavi için önemli büyüme alanlarından biri olmaya devam edecek.''

Güçlü, gelecek yıl için beklentilerini yine güçlü bilanço yapısı ve karlı büyüme üzerine kurguladıklarına işaret ederek, ''Konsolide gelirlerimizi yüzde 23 büyüterek yüzde 14 FAVÖK marjı elde etmeyi ve bilançoda net nakit durumuna geçmeyi hedefliyoruz. 2020 yılında Türkiye'de 15 net mağaza açmayı ve 10 mağazamızı genişletmeyi planlıyoruz. Birebir mağazalardaki (like-for-like) büyüme hedefimizi ise yüzde 18 olarak belirledik.'' diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.