Reklam
Tarih : 2025-09-11 22:01:05

Bakan Bolat, İhracatın Yıldızları 2024 Ödül Töreni’ne katıldı

Ticaret Bakanı Bolat, iki bin yıllık köklü ihracatçı kimliği, 4,2 milyar doları aşan ihracat potansiyeli, 3 bini bulan ürün çeşitliliği ve 185 ülkeye gerçekleşen güçlü ihracat yapısı ile öne çıkan Denizli’de, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Denizli İhracatçılar Birliği tarafından organize edilen ‘İhracatın Yıldızları 2024 Ödül Töreni’ne katılarak, Türkiye’nin ihracat vizyonu doğrultusunda gece gündüz çalışan ihracatçılarla buluştuklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, hükümet olarak her zaman Türkiye’nin kalkınmasına, üretim ve ihracat potansiyeline katkı yapan tüm kesimlere güçlü destekler sunduklarını, sunmaya da devam edeceklerini vurgulayan Bakan Bolat, şunları kaydetti:

“Bugün de Merkez Bankamızın faiz indirimi kararıyla beraber, ihracatçılarımızın yararlandığı reeskont kredisi yüzde 25,5’a geriledi. Ticaret Bakanlığı bütçesinin yüzde 60’ını ihracatçılarımıza hibe ederken, önümüzdeki yıl da 45 milyar TL ile ihracatçılarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. TURQUALITY ve Responsible programlarımızı uygulamayı sürdüreceğiz. Türk Eximbank, Türk Ticaret Bankası ve İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi (İGE A.Ş.) kredi desteklerimizi güçlü şekilde sürdüreceğiz.”

Bakan Bolat, öte yandan, bugün Denizli’de il esnafına da bir müjdelerinin olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Esnafımıza sağladığımız destekler kapsamında 150 milyon TL kredi desteğini yarın sabah itibarıyla ilimizdeki esnaflarımızın kullanımına sunacağız inşallah. Hükümet olarak hazırladığımız Orta Vadeli Program kapsamında da üreticilerimizi, ihracatçılarımızı, girişimcilerimizi desteklemeyi önceliyoruz.  Bu çerçevede, üretkenliğin artırılması, Ar-Ge ve yenilikçilik kapasitesinin geliştirilmesi, yeşil ve dijital ekonomiye geçiş sürecinde ihracatçılarımıza olan desteğimizi güçlendirerek sürdüreceğiz.”

Bu vesileyle, üstlendikleri rol ile üretimden istihdama ve ihracata kadar birçok alanda ülkeye değer katan ihracatçılara teşekkür eden Bakan Bolat, “Bugünkü İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde ödül alan iş insanlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Rabbim, ülkemizin üretimine, ihracatına ve kalkınmasına emek veren tüm kardeşlerimizin gayretlerini bereketlendirsin; alın terlerini hayırlı ve daim eylesin.” dedi.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.