Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-13 23:50:00

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun yeni koronavirüs testi negatif çıktı

 

Brezilya, 13 Mart (Hibya) Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, kendisine ait Twitter hesabından yaptığı açıklamada, covid-19 hastalığına neden olan yeni koronavirüs testinin negatif çıktığını duyurdu.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Sekreteri Fabio Wajngarten'e koronavirüs teşhisinin konulmasının ardından, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro da enfeksiyon riskinin bulunması sebebiyle testten geçti.

Wajngarten, kısa süre önce ABD lideri Donald Trump ile Florida'da bir araya gelen Jair Bolsonaro'ya eşlik eden ekibin bir parçasıydı.

Ancak Bolsonaro'nun Twitter hesabından yapılan açıklamada, Covid-19 testinin negatif çıktığı duyuruldu.

Ayrıca Bolsonaro'nun hesabından bir Tweet daha atılarak, ''Medya'nın sahte haberlerine inanmayın. Onların size ihtiyacı var!' diyerek çıkan ilk haberlerin yalan olduğu vurgusu yapıldı.

Bolsonaro birkaç gün önce Amerika Birleşik Devletleri'ne yaptığı ziyarette yaptığı konuşmada ''Koronavirüs olayında fantezi olduğunu düşünüyorum. Medyanın yaydığı her şey doğru değil'' demişti.

Brezilya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede şu ana kadar tespit edilen koronavirüslü vaka sayısının 98 olduğu, ayrıca virüsün toplum içinde yayılma gerçekleştirdiği belirtildi.

:
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.