Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-16 19:20:00

Keşmir corona salgınına karşı kavak ağaçlarını kesiyor

Dış Haberler, 16 Nisan (HİBYA) – Hükümetin corona virüsünün yayılmasına karşı önlem olarak yüzbinlerce kavak ağacının kesilmesine karar vermesinden ardından Hindistan'ın Keşmir Eyaleti' nde karar tepkilere yol açtı.

Gelen yoğun tepkiler üzerine Jammu ve Keşmir hükümeti şimdi bir uzmanlar ekibi oluşturduklarını ve konuyu önümüzdeki iki hafta boyunca değerlendireceklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Jammu ve Keşmir yönetimi, bölgedeki milyonlarca Rus kavak ağacından gelen polenin saman nezlesi ve alerjiye neden olduğunu, hapşırma ve öksürüğe neden olabileceğini ve bunun da koronavirüsün yayılmasını arttırarak insanları daha savunmasız hale getirebileceği iddiasıyla ağaçların kesilmesini emretmişti.

Bununla birlikte, bilim insanları ve doktorlar, kavak poleninin solunum problemlerine neden olduğuna dair çok az kanıt bulunduğunu söyleyerek, aksine kavak ağaçlarının oksijen üreterek yakınında bulunan tüm hayvanların akciğer kapasitelerini arttırdığının altını çiziyorlar.

Yüksek mahkemede benzer bir kararın 2014 yılında alınmasından sonra bölgede on binlerce kavak ağacı kesilmişti. Buna karşın doğa dostları ve aktivistlerin yoğun kampanyaları sonucu milyonlarca kavak ağacı kesilmekten kurtulmuştu.

The Third Pole gazetesi doğa dostlarının pandemi yasaları nedeniyle milyonlarca kavak ağacının kesilmesinden endişe duyduklarını duyurdu. Zira pandemi yasalarına göre, bu yasaklara uymayanlara ağır cezai hükümler uygulanabiliyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.