Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-01-17 15:16:00

ORGE Elektrik YKB Gündüz: Devam eden metro işlerinden 2-3 yılda %10 pay alabiliriz

ORGE Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Nevhan Gündüz, devam eden metro işlerinde 6 milyar TL’lik bir pazar olduğunu ifade ederek, “Bu işlerden yüzde 10’luk pay almamız halinde, 2-3 yıllık sürede pastadan yaklaşık 600 milyon TL’lik iş alabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Bloomberg HT canlı yayınına konuk olan Gündüz, çok az borçlu bir şirket olduklarını ifade ederek, “Döviz borçlanmıyoruz. Döviz borçlanmamız gerektiğinde de bunu çok kısa vadelerle yapıyoruz. Şu anda döviz ve kredi borcumuz yok. Taahhütlerimize istinaden bazı borçlarımız var” diye konuştu.

“Bir süre daha konuta iş yapmayı hedeflemiyoruz” diyen Gündüz, “İnşaat sektörü içinde ama konut dışı alanlara odaklanıyoruz. Şu anda devam eden işlerimiz bu kapsamda bir bankacılık üssü, metrolar, bir otel, Atatürk Kültür Merkezi ve bir üniversite projesi“ diye devam etti.

"Şu anda durgunlaşan ama canlanabilecek nükleer santral işleri var" diyen Gündüz, "Henüz bu alanda iş alamadık ama ilgileniyoruz. Bir de petrokimya alanında ciddi bir pazar söz konusunda. Bazı yurt dışı firmaların alt yüklenicisi olarak işbirliklerine girmek için ilk aşamayı geçtik, şu anda teklif aşamasına geldik" dedi.

Katar’da 1.5 yıldır görüştükleri konular olduğunu ve hafta sonunda bunları sonuçlandırmak üzere Katar'a gideceklerini söyleyen Gündüz, ilgilendikleri ülkelerden Almanya'da yatırımı riskli bulup, bulmadıklarına ilişkin bir soru üzerine, "Almanya’da şu anda ciddi bir inşaat ivmesi var. Bu ülkeye yatırım yapmakta risk görmüyoruz ama Türk şirketi olarak, Alman şirketleriyle ne kadar rekabet eimkânı bulacağız bunu zaman gösterecek" diyerek sözlerini noktaladı..


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.