Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-06 09:00:00

Global piyasalarda risk iştahı sürüyor

Bu sabah Asya’da spot endeksler ve Avrupa ile ABD vadelileri tarafında pozitif bir hava izleniyor. Coronavirüsüyle ilgili aşının bulunmasına az kaldığına dair kesin olmayan açıklamaların yanında ABD’nin de bu sürece destek vereceği mesajı piyasaları pozitif etkileyen gelişmeler arasında yer alıyor. Diğer yandan ABD ve Avrupa’dan gelen ocak ayı verilerinin ivme kaydetmiş olması da piyasaların toparlanması adına önemli oldu. Dün ABD’den ADP özel sektör istihdam değişimi verisinin 291K seviyesinde gelmesi, 2015 Mayıs ayından bu yana en yüksek artış olarak kayda geçti. Dolayısıyla hem virüse dair oluşan iyimser tablo, diğer yandan veri setlerinin güçlü gelmesi iki gündür endekslerde yaşanan hareketleri destekliyor.

Yurtiçi piyasalarda ise dün güne yatay primli şekilde başlayan endeksin gün içindeki alımları 1000 puana kadar yaklaştı. Öğleden sonra gelen satıcılı hava endeksin günü %0.15 yukarıda 122.320 puanla kapamasını destekledi. Global piyasaların seyri endeksin pozitif havasına destekleyici olsa da ABD-Rusya ve Türkiye arasında ilişkilerin merakla izlendiği ve İdlib ile yeniden artan jeopolitik riskler endeks üzerinde baskı oluşturuyor. Bugün içerisinde de veri akışı sakin olmasına karşın haber başlıkları önemle izlenecek. Kur tarafında ise 5.97-5.99 aralığında sıkışık bir seyir izleniyor. Gelişmeler bu dar bandın yönüne çizebilmesi adına önemli olacak.

Global piyasalarda risk iştahı sürüyor...

Manşette Öne Çıkanlar

 

·         ABD’de ADP özel sektör istihdam değişimi verisi ocak ayında 291K gelerek beklentiyi aştı. Bir önceki aya ait veri ise 202K seviyesinden 199K seviyesine revize edildi.

·         ECB Başkanı Lagarde, gelecekte faiz oranlarını yüksek olacağına kesin olarak inandığını ve şu ana para politikasının gevşek olduğuna açıklamalarında dikkat çekti.

·         Çin Devlet Başkanı Xi, virüse karşı savaşı kazanma kapasitesine ve güvene Çin’in sahip olduğunu belirtti. Xi, virüs salgınını kontrol ve önleme konusunda pozitif etkiye ulaşıldığını belirtti.

·         ABD Dış işleri yetkisi, ABD ve Türkiye ile gizli İHA istihbarat programının askıya alındığını açıkladı. (NTV)

·         Nikkei gazetesinin haberine göre, BoE, BoJ, ECB, Kanada Merkez Bankası, İşveç Merkez Bankası ve İsviçre Merkez Bankası liderleri dijital paraları görüşmek için Nisan ayı ortasında Washington'da bir araya gelecek.

·         Çin, ABD'den bazı malların ithalatına uyguladığı tarifeleri 14 Şubat TSİ 08:01’den itibaren yarı yarıya azaltacağını duyurdu. Uygulama yaklaşık 75 milyar dolar tutarında ithalatı kapsayacak.

·         Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, ABD, Fransa ve İngiltere'nin ortak çağrısıyla, İdlib'i görüşmek üzere bugün toplanacak.

·         Dün akşam saatlerinde Pegasus’a ait bir uçak Sabiha Gökçen Havalimanında kaza yaptı.

·         Borsa İstanbul’un bugün yatay açılış yapması bekleniyor.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.