Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-05 13:16:00

Kadınlar daha çok yalnız seyahat ediyor

Günümüzde artık kadınlar konfor alanından ayrılmak için tereddüt etmiyor, riskleri göze alıyor. Ertelediği, çekindiği ya da bir türlü karar veremediği seyahat planına tek başına karar veren kadınlar,konu bilet almaya gelince tercihini seyahat edeceği araca göre yapıyor. Enuygun.com’un kadın kullanıcılar üzerinde yaptığı araştırmaya göre kadınlar genelde uçak biletlerini 15 gün, otobüs biletlerini ise 3 gün önceden satın alıyor. Yine aynı araştırmaya göre bilet satın alan kadınların yüzde 60’ı yalnız seyahat ediyor.

 

Artık sosyal medyanın günlük yaşamımızı eskisinden daha fazla etkilediğini hepimiz biliyoruz.Hatta kadınlar, ertelediği, çekindiği ya da bir türlü karar veremediği seyahat planlarını sosyal medya gönderilerine bakarak tercih ediyor. Çünkü kadınlar artık günümüzde konfor alanından ayrılmak için tereddüt etmiyor, riskleri göze alıyor. Ancak konu bilet almaya gelince tercihini seyahat edeceği araca göre yapıyor. Türkiye’nin Seyahat Sitesi Enuygun.com’un kadın kullanıcılar üzerinde yaptığı araştırma da bu bilgiyi destekliyor. Araştırmaya göre kadınlar genelde uçak biletlerini 15 gün, otobüs biletlerini ise 3 gün önceden satın almayı tercih ediyor.

 

Kadınlar uçağa sabah, otobüse ise akşam biniyor

Enuyugun.com, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde uçak ve otobüs bileti satın alan kadın kullanıcıların tercihlerini analiz ettiği bir araştırma yayınladı. Enuygun.com’dan bilet satın alan kadın kullanıcının daha çok akşam saatlerinde bilet satın aldığına dikkat çeken Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, “biletini akşam alan kadınların, uçmak içinse en çok sabah saatlerini seçtiğini vurguladı. Hacıbayramoğlu, “Uçak yolculuklarında en çok bilet satın alınan uçuşlar sabah 06.00 ve sonraki erken saatler. Otobüste ise gece 00.00 ve sonraki seferler seyahat etmek için yola çıkılan saatler olarak dikkat çekiyor. Böylece kadın yolcular gidecekleri yere sabah erkenden varıp gün içinde daha uzun süreli vakit kazanmış oluyor, şehir içi ulaşım da daha kolay oluyor” yorumunu yaptı.

 

Kadınlar daha çok yalnız seyahat ediyor

Enuygun.com verilerine göre kadınlar tahmin edilenin aksine yalnız seyahat etmeyi seçiyor. Enuygun.com’dan bilet satın alan kadınların yüzde 60’ı yalnız seyahat ederken, yüzde 20’si çocuklarıyla kalan yüzde 20’si ise eş ya da arkadaşlarıyla yolculuk yapıyor. Kadınlar yurt içinde en çok İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Adana’ya uçarken, yurt dışında Düsseldorf, Bakü, Frankfurt, Amsterdam ve Taşkent’e gitti. Otobüs biletinde ise ilk beş sırada yine uçak biletindeki gibi aynı şehirler var. Ankara, İzmir, İstanbul, Adana ve Antalya.




Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.