Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-07 12:23:00

HPE ve Cray, Exascale çağı için optimize edilmiş, kapsamlı, yeni nesil yüksek başarımlı bilgi işlem (High Performance Computing) ve yapay zeka çözümlerini piyasaya sürüyor

Hewlett Packard Enterprise (HPE) veri hacminin katlanarak büyüdüğü ve yüksek başarımlı bilgi işlem (HPC), yapay zeka (AI) ve analitik gibi iş yüklerinin birleşeceği exascale çağı için sektördeki en kapsamlı HPC ve AI portföyünü sunacağını kamuoyu ile paylaştı. 

 

HPE yenilikçi çalışmalarına devam ediyor. Kurum, sektördeki en kapsamlı HPC ve Al portföyünü sunacağını duyurdu. 

 

Artık her kurum HPC teknolojilerinden yararlanabiliyor

 

Kısa süre önce satın aldığı Cray Inc.'in de katkıları sayesinde, HPE'nin kurum içi, hibrit veya "hizmet olarak" sunulabilen HPC ve AI çözümleri, işlem gücü, ara bağlantı, yazılım, depolama ve hizmetleri kapsayan uçtan uca bir süper bilgisayar mimarisi halini aldı. Artık her kurum, dünyanın en hızlı sistemlerine güç veren temel HPC teknolojilerinden yararlanabilecek ve bunları veri merkezlerine entegre ederek önemli öngörülere ve yeni keşiflere ulaşabilecek. 

 

Kurumların ellerindeki verinin potansiyelini ortaya çıkarması ve inovasyonu hızlandırması için yeni yazılım, işlem gücü, ara bağlantı ve depolama imkanları gerekiyor. HPE her tür deneyim için tekil ve küçük sistemlerden exascale sınıfı süper bilgisayarlara kadar geniş ölçekte müşterilerine özel yazılım, ara bağlantı ve depolama özellikleri içeren çözümler sunuyor. Meteoroloji, imalat ve enerji sektörlerinde modelleme ve simülasyon çözümleri ile kişiye özel sağlık çözümleri, otonom araçlar, coğrafi görüntüleme ve finansal hizmet sektörlerinde AI ve büyük veri analitiği çözümleri buna örnek olarak verilebilir. 

 

Shasta mimarisini temel alan yeni Cray sistemleri, ABD’deki ilk üç exascale sistemini oluşturmada kullanılacak. 

 

HPE'de Yüksek Başarımlı Bilgi İşlem (HPC) ve Yapay Zeka’dan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Peter Ungaro şunları kaydediyor: “HPE ve Cray'in güçlerini birleştirmesi, müşterilerimizin Exascale Çağı'nda başarıyı yakalamalarına yardımcı olacak çözüm ve hizmetlere çok daha kolay erişmesini sağlayacak. İş hayatında ve toplumda önemli ilerleme ve gelişmele kaydetmeyi mümkün kılan süper bilgisayar endüstrisini baştan yaratıyoruz. Müşterilerimiz, en zorlu problemlerini çözmek üzere verinin gücünden yararlanmalarını sağlayan güvenilir ve global bir partner olan HPE'ye her geçen gün daha fazla yöneliyor. HPE ve Cray çözümlerinin bir araya gelmesiyle, müşterilerimize HPC'yi uygulama aşamasında daha fazla seçenek ve kontrol sağlıyor, böylece kurum içinden buluta kadar her ortamda çalışan, her boyutta ve ölçekte hizmet sunuyoruz.” 

 

 

HPE Türkiye Hibrit BT Çözümleri Yöneticisi Mert Sarıkaya ise konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu; “Türkiye HPC pazarında liderlik eden HPE ile Cray’in güçlerinin birleştirmesi yerel pazarda da daha geniş bir portföy ile müşterilerimize HPC ve yapay zeka alanında çözümler sunmamızı sağlayacak. HPE’nin mevcut HPC çözüm portföyünün yanı sıra ve Cray’in beraberinde getirmiş olduğu bilgi birikimi, yüksek teknoloji ve yeni duyurulan çözümler ile müşterilerimizin her boyuttaki iş ihtiyaçlarını karşılamak için hazırız”.

HPE’nin en yeni ve uçtan uca HPC ve AI portföyü, aşağıdaki hizmet, yazılım, bilgi işlem, ara bağlantı ve depolama imkanlarını kapsıyor:

 

HPC ve AI "hizmet olarak" sunuluyor 

  • HPE, GreenLake aracılığıyla HPC ve AI çözümleri sağlayarak, müşterilerin seçeneklerini genişletmeyi hedefliyor.

 

 

 

Her tür veriyi yönetmek için amaca özel yazılım

  • HPC ve AI sistemleri bir bulut gibi işliyor – Konteynır tabanlı, çoklu kullanıcı (multi-tenant) mimariye dayanan Cray System Management Yazılımı, birleşik HPC ve AI iş yüklerinin tek bir sistemde aynı anda çalışmasını sağlayarak, sistem yöneticileri ve geliştiricilere gelişmiş bulut deneyimi sunuyor.
  • İş yüklerini sadeleştirmek ve optimize etmek – Cray Programming Environment (CPE) sayesinde çeşitli işlemci ve hızlandırıcıları kapsayan karmaşık HPC ve AI iş yüklerinde, uygulama geliştirme ve yönetimi sadeleşiyor.
  • HPE Performance Cluster Management için Daha Geniş Destek: HPE Performance Cluster Management (HPCM) yazılımı 100,000 düğüme kadar ölçeklenen kümeler için kurulum, yönetim ve takip işlevlerini sağlıyor.

Müşteriye özel deneyimler için verimli, bire bir hizmet 

  • HPE, Pointnext servisleri sayesinde müşterilerine kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyor: Geniş bir danışmanlık ve teknik hizmetler yelpazesini bünyesinde barındıran HPE Pointnext, kurumların hedeflerine ulaşmasını sağlamak için dijital deneyim veya yol haritasına uygun danışmanlık, tasarlama ve hızlandırma desteği sağlıyor. Cray’in kurulum, sorun giderme, sistem bakımı, sistem yönetimi ve sistem optimizasyonu gibi destek özellikleri sayesinde HPE bu yelpazeyi daha da genişletiyor.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.