Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-18 13:34:00

ABD' de enfekte kişi sayısı açıklanandan 85 kat fazla olabilir

Dış Haberler, 18 Nisan (HİBYA) – ABD'de yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre ülkedeki corona virüsünden enfekte olanları sayısı açıklanandan 85 kat daha fazla olabilir.

The Guardian gazetesinin duyurduğu habere göre, Stanford Üniversitesi tarafından Kaliforniya'daki Santa Clara şehrinde, 3 bin 300 kişiden alınan örneklerin test edildiği araştırma sonuçları, virüsün resmi rakamlardan 50 ila 85 kat daha yaygın olduğuna işaret ediyor.

Türünün ilk büyük ölçekli ve henüz diğer araştırmalarla karşılaştırmalı olarak gözden geçirilmemiş olan çalışma, sağlıklı bireylerde bir parmaktan alınan antikorların incelelenmesi ile gerçekleştirildi. Test sonuçları, virüsün bulaşıp bulaşmadığının ve kişinin iyileşip iyileşmediğinin belirtilerini gösteriyor.

Araştırma raporuna göre, çalışmanın yürütüldüğü sırada Santa Clara ilçesinde 1.094 onaylanmış Covid-19 vakası ve 50 ölüm mevcuttu. Ancak, antikorlara sahip insanların oranı göz önüne alındığında, nisan ayı başlarında ilçede 48 bin ila 81 bin kişiye corona virüsü bulaşmış olabileceği ortaya çıkıyor.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.