Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-13 15:56:00

 Şenyuva Prep ile Azeri öğrencilerin büyük başarısı

Online eğitime geçtiğimiz şu günlerde halihazırda dünyanın farklı ülkelerinden öğrencilere internet üzerinden akademik ve kariyer danışmanlığı alanlarında destek veren “Şenyuva Prep” yurtdışı danışmanlık, Azerbaycanlı Abutalib Barış Namazov ile harika bir sonuca imza attı. Barış Namazov pek çok gencin rüyası MIT’e (Massachusetts Institute of Technology) %100 bursla girmeyi başardı.

Hizmetlerini internet üzerinden veren Şenyuva Prep’in kurucu ortakları Dr. Nazlı Şenyuva ve Ecem Şenyuva, internetin tüm olanaklarını kullanarak çalıştıklarını ve Barış’ın başvuru dosyasını birlikte mükemmel bir hale getirdiklerini belirtti. Barışın akademik başarısı Şenyuva Prep’in deneyimleri ile birleşince Barış hayalini kurduğu MIT’ye kabul edildi ve MIT’de Bilgisayar Mühendisliği okuyacak.

MIT gibi dünyanın en iyi üniversitelerine girebilmek için akademik başarı yeterli olmuyor. Başvuru dosyası, özellikle öğrenciyi tanımaya ve onu anlamaya yarayan öğrencinin kendini anlattığı kompozisyonların ve tavsiye mektuplarının içeriği ve dili çok önemli. MIT’nin Barış’a yolladığı geri bildirimde, başvuru yazılarının mükemmelliği üzerine özel bir yorum yer aldı. MIT’nin değerlendirmesi Barış’ın teslim ettiği yazıların içerik kalitesinin onun kabulünde büyük bir rol oynadığı yönünde.

Barış, Azerbaycan’ın en başarılı bilim ve fen lisesi Physics, Mathematics and Informatics Lyceum'da lise son sınıf öğrencisi. Azerbaycan’ın ünlü gazetecilerinden Şahvələd Çobanoğlu’nun oğlu.

Azerbeycan’ın gururu, pek çok matematik ve bilişim olimpiyatlarında birincilik, ikincilik ve üçüncülükleri var. Azerbaycan'ın matematik ve bilişim olympiyatlarının ikisine aynı anda seçilen nadir öğrencilerden.

Barış’ın bu yüz güldüren haberi Azerbaycan’da büyük yer buldu. Gazeteler ‘Virüslü Günlerde Antivirüs Gibi Haber’ türü başlıklarla Barış’ın kabulünü kutladı.

 


Hibya Haber Ajansı

 

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.