Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-16 10:44:00

18 Mart zaferi bu yıl Hilali Gölgesinde Saklı Abideler temasıyla kutlanacak

Hilalin Gölgesinde Saklı Abiler” kampanyası; Çanakkale’deki Abide Şehitliği’nin, nice abidelerle dolu ülkemizi temsil ettiği inancıyla, tüm kahramanlarımızı tek bir slogan etrafında buluşturuyor.

 

Çanakkale ruhunun toplumu oluşturan büyük, küçük, genç, yaşlı tüm bireylerinin özverisi ile kazanıldığı düşüncesinden yola çıkarak, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihî Alan Başkanlığı (ÇATAB)18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümünün sloganını “Hilalin Gölgesinde Saklı Abideler” olarak belirledi.

 

Bu yurdun her karış toprağı için savaşan, cephede, cephe gerisinde omuz omuza ve kardeşçe Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a dil, mezhep, sınır fark etmeksizin tüm gücü ve inancıyla onuruyla direnen bir milletin özverisinin en sembol günü olan 18 Mart’ta, bu zaferin parçası olan ve adları bile bilinmeyen sayısız kahraman anılacak. “Hilalin Gölgesinde Saklı Abiler” kampanyası aynı zamanda; Çanakkale’deki Abide Şehitliği’nin, nice abidelerle dolu ülkemizi temsil ettiği inancıyla, tüm kahramanlarımızı tek bir slogan etrafında buluşturuyor.

 

Milli birlik ve beraberliğimizi taçlandıran 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi kapsamında herkesi aynı gurur ve bütünlük hissiyle bir araya getirmek amacıyla, 2018 yılından bu yana belirlenen bir tema üzerinden konsept zafer kutlama programları düzenleyen ÇATAB aynı zamanda, tüm içerik ve konseptle üretimleri 18martetkinlikleri.com web sitesinde kamuoyuna taşıyor. Tüm kamu kuruluşlarının yanı sıra vatandaşlarında ulaşabileceği bir platform haline getirilen web sitesinde yılın teması, kurumsal görseller, hazırlanan afiş, billboard gibi açık hava tasarımları, filmler, bestelerden okul panolarında kullanılabilecek içeriklerden nitelikli tarihi verilere kadar sayısız çalışmaya erişim imkanı sağlanıyor.ÇATAB, bu yıl üçüncü senesinde olan bu çalışma sayesinde on binlerce veriyi tüm kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılmak üzere sağlanıp, milyonlarca insana ulaştırırken; bir milleti millet yapan, adını tarihe destansı bir kahramanlık ve cesaret örneği ile yazdı­ran bu önemli günün, tüm ülkede tek ses ve birlik içinde taşınmasını sağlamaya devam edecek.

 

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, milli birlik ve beraberliğimizi taçlandıran 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi kapsamında vatandaşlarımızı aynı gurur ve bütünlük hissiyle bir araya getirmek amacıyla, 2017 yılından bu yana belirlenen bir tema üzerinden konsept zafer kutlama programları düzenlediklerini söyledi.

 

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, şöyle devam etti.

"Çanakkale Zaferi kutlamaları, son yıllarda olduğu gibi bu yıl da bir tema üzerinden oluştu. Bu tema sayesinde şanlı zaferimizi tüm Türkiye’de aynı dili kullanarak kutlamayı hedefliyoruz. Çanakkale, bu milletin dirildiği, kendine geldiği, küllerinden yeniden doğduğu bir yer. Kurtuluş Savaşımızın ve Cumhuriyet'in önsözünün yazıldığı bir yer. Çanakkale Savaşında da Kurtuluş Savaşında da bir hilal uğruna mücadele veren kahramanlık gösteren herkesi “Hilalin Gölgesinde Saklı Abideler” diyerek daha çok duyurmayı amaçladık. Örneğin 18 Mart haftasında düzenlenecek bütün maçlara bu sloganla çıkacağız. Başkanlık olarak hazırladığımız Kamu spotunun televizyon kanallarında ve sinemalarda, film öncesinde yayınlanması için uğraşıyoruz. Çanakkale`yi 18 Mart`ta tek bir dille, güçlü bir şekilde tüm Türkiye`de hatta tüm dünyada duyurmayı arzu ediyoruz.”


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.