Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-01-30 09:07:00

Fed, Coronavirüsü endişelerinin gölgesinde kaldı

Fed, Coronavirüsü endişelerinin gölgesinde kaldı...

Yılın ilk faiz kararını açıklayan Fed piyasa beklentilerine paralel bir görünüm izledi. Faiz koridorunu %1.50-1.75 aralığında sabit bırakan banka, repo ihalelerinin en az Nisan ayı boyunca süreceğine dikkat çekti. Gelen karar fiyatlamalarda sürpriz bir etkiye neden olmadı. Hali hazırda devam eden virüs endişesine dair artan tedirginlik ortamı risk iştahını baskılamanın yanında, güvenli liman varlıklarına olan talebi de tetikliyor. Bu sabah Asya’da Çin hariç açık olan piyasalarda satıcılı seyir hâkim olmakta ve benzer tablo vadelilere de yansıdığı gözleniyor. Ons altın 1580$ seviyesine doğru hareketlenirken, petrol piyasası arz-talep dengesinin bozulması ile negatif bir tablo izliyor. Bugün BoE faiz kararı ve ABD GSYH verileri yakından takip edilecek.

Yurtiçi piyasalarda ise dün güne pozitif başlayan endeks gün içinde negatife döndü. Günü ise %0.09 satıcılı 119.689 puanla tamamladı. Dolar/TL kurunda ise 5.95 üzerindeki fiyatlamalar bu sabahta devam ediyor. TSİ 10.30’da TCMB’den enflasyon raporu açıklanacak. Bu yıla ait enflasyon tahmini, faiz duruşunun şekillenmesi adına önemli olacak. Açıklamaların yakından izlenmesinde fayda var.

Fed, Coronavirüsü endişelerinin gölgesinde kaldı...

Manşette Öne Çıkanlar

 

·         Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı L. Kudlow Fed’in kararına ilişkin olarak, Fed'i daha cesur  olduğunu görmek istediğini söyledi.

·         Beyaz Saray Ticaret Danışmanı P.Navarro, koronavirüs salgınının Çin'in ekonomik büyümesi üzerinde baskı yapmaya başlaması halinde ABD'nin Çin'den ithalata tarifeleri kaldırabileceği fikirlerini reddetti.

·         Trump, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması’nın (NAFTA) yerini alacak ABD-Meksika-Kanada Ticaret Anlaşması’nı Beyaz Saray’da düzenlenen törende imzaladı.

·         Çin Ulusal Sağlık Komisyonu dün itibariyle yeni koronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı önceki güne göre 38 artarak 170'e yükseldiğini açıkladı.

·         Fed faiz koridorunu %1,50-%1,75 aralığında sabit bıraktı. Karar sonrası Fed Başkanı, para politikasının şu anki ekonomik görünüm ile uyumlu olduğunu fakat enflasyon hedefinde zorlanıldığını açıklarken, iletişimi ve araçların gözden geçirildiğine dikkat çekti. Ayrıca Powell, repo ihalelerinin nisan boyunca devam edeceğini dile getirdi.

·         TSİ 10:30’da TCMB’nin 1.enflasyon raporunu açıklaması bekleniyor.

·         Borsa İstanbul’da bugün yatay negatif açılış bekleniyor.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.