Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-08-25 10:24:50

Wang Yi Çin-Güney Kore ilişkilerinin 30. yılı resepsiyonuna katıldı

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi dün başkent Beijing’de Çin-Güney Kore diplomatik ilişkilerinin 30. yılı vesilesiyle düzenlenen resepsiyona katıldı.

Resepsiyonda, Wang Yi ve Güney Kore'nin Beijing Büyükelçisi Chung Jae-ho, iki ülkenin cumhurbaşkanlarının yıldönümü dolayısıyla gönderdikleri tebrik mesajlarını okudu.

Wang Yi yaptığı konuşmada, geçen 30 yıl içinde iki ülke arasındaki siyasi güvenin derinleştiğini, iki ülkenin stratejik işbirliği ortağı haline geldiğini ve her düzeyde yapılan temasların sorunsuz ve yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

Karşılıklı yarara dayalı işbirliğinde zengin sonuçların alındığına dikkat çeken Wang Yi, ikili ticaret hacminin 5 milyar ABD Doları’ndan 360 milyar ABD Doları’na yükseldiğini ve karşılıklı yatırım hacminin de 100 milyar ABD Doları’nı aştığını kaydetti.

Wang iki tarafın Kore yarımadasında barış ve istikrarın korunmasına ve yarımada sorununun siyasi çözümünün hızlandırılmasına çalıştığını ve BM G20, APEC, ASEAN ve Çin-Japonya-Güney Kore gibi çok taraflı çerçevedeki sıkı işbirliğini sürdürdüğünü ifade etti.

Chung Jae-ho resepsiyonda yaptığı konuşmada, yeni Güney Kore hükümetinin iki ülke arasındaki stratejik işbirliği ortaklığını derinleştirmeye devam edeceğini, her iki tarafın ortak çıkarlarını daha da genişleteceğini ve yeni bir işbirliği ortaklığı dönemini başlatacağını söyledi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.