Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-03-14 21:28:00

Farklı Bakma, Farkında Ol #Epilepsi İçin Bak

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, '' Epilepsi İçin Bak '' adlı epilepsi hastaları için üçüncü yılında da dedi. Yaklaşık 800 binden fazla epilepsi hastasının ve yakınlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekmeyi hedefleyen sosyal farkındalık projesi '' Epilepsi İçin Bak '' Türkiye, epilepsi ile mücadele edenlerin ve yakınlarının yaşadığı sorunlara değinen türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Naz Yeni; “Epilepsi, herkesin gelebileceği kronik, aynı zamanda tedavi ile yüksek oranda kontrol edilebilir alınabilir bir hastalık. Buna göre bugün hala toplumumuzda zamanlandırma yanlış bilgiler var epilepsi hastaları günlük hayattan dışlanıyor ve psikolojik olarak uğraşmak zorunda bırakılıyor. Epilepsi İçin Bak projesi ile amacımız,

 

 

Epilepsi, beyinde var olan elektriğin aşırı artması ile ortaya çıkan kronik bir hastalık. Nörolojik rahatsızlıklar arasında en sık görüntülenen epilepsi, bugün burada yaklaşık 800 binden fazla bireyi ve yakınlarını etkiliyor. Epilepsi hastalığının tedavisinde ön yargılar yapılırsa, hayatını zorlaştırıyor.

Türk Epilepsi İle Savaş Derneği tarafından UCB Pharma'nın koşulsuz katkılarıyla hayata geçirilen “Epilepsi İçin Bak” başladığımız yıl Türkiye Türkiye hakkındaki bilgileriniz hakkındaki çalışmalarınız burada Dünya Epilepsi Günü'nde tüm kamuoyuna hatırlatıyor.

 

Epilepsi Bulaşıcı Değildir! Görmezden Gelmek Bulaşıcıdır!

Epilepsiye olan bakış açısını gösteren bir bakış açısı seren araştırmanın sonuçları, toplumun yüzdesi 93'ünün hastalık hakkında yeterli bilgi sahibi olmasını istediğiniz koyuyor. Rakamlara göre Türkiye'de onu 2 kişiden 1'i epilepsinin tedavisinde kullanıyorsunuz. Her 10 kişiden 1'i ise epilepsinin bulaşıcı bir hastalık olduğu anlamına geliyor. Epilepsi hastalığı temizleme düşünceleri sorulan personellerin de büyük bir bölümü şizofreni ve kanserden sonra bu rahatsızlığın çevrelerinde olmasından en çok rahatsızlık duyduğu hastalık belirtiliyor.

 

Epilepsi İçin Bak, Bir Hayat Değiştir

Epilepsi'de en büyük ön yargıların, hastalığın bulaşıcı olduğu yönündeki yanlış bilgiden kaynak olduğu görülüyor. Araştırma seviyesine göre 5 kişiden 3'ü, yakınlarının epilepsi hastası bir bireyle evlenmesini istemediğini belirtiyor. Yine onun 5 kişiden 2'si epilepsi hastalarının çoğunda zekâ ve fiziksel gelişim geriliği oluyor. Araştırma aynı zamanda her 4 kişiden 1'inin, “yönetici ya da patron olsam epilepsilibir bireyi işe almam” dediğini ortaya koyuyor. Okul çağında çocuk sahibi olan ebeveynlerin de epilepsi hakkında yeterli bilgi sahibi olduğu görülürüyor. Öyle ki yüzyılların yüzde 36'sı, çocuklarının epilepsi hastası bir öğretmenden eğitim almasını istemediğini vurguluyor.

 

Başıma Gelir Diye Korkma!

Epilepsiyi ülkemizdeki algısını değerlendiren ettik  Dr. Naz Yeni,  epilepsi hastalarının birçoğunda zeka ettik Fiziksel gelişim geriliği olmadığını vurgulayarak sözlerine şöyle devam ettirdi :: '' Epilepsili bireyler de tıpkı sağlıklı bireyler gibi çalışabilir, okula gidebilir, evlenebilir hayatın tüm sosyal aktif aktif rol alıp üretilebilir. Türkiye'nin epilepsiye'sinin bakış açısı açık bir araştırmacının sonuçlarına göre 10 kişiden 4'ü orada bir epilepsi hastası olduğu belirtiliyor olsa da, o 10'daki 5'i “başınız gelir” korkusuyla hastalıkla ilgili haber ve bilgileri okuyor. Bu da epilepsiye olan bakış açısı çeşitliliği olan. Yüzde 98'lik bir kesimin ise epilepsinin herkesin başına gelebilecek bir hastalık olacağını düşünmesi Epilepsi İçin Bak gibi halkın farkındalığı projelerinin daha fazla orada ulaşması için bir fırsat bekliyor''dedi.

 

Mor Gözlüğü Tak # EpilepsiİçinBak

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Toplumsal farkındalık projesi '' Epilepsi İçin Bak '' ile herkesi epilepsiye Olan bakış açısını değiştirmeye tekrar davet edeceklerini söyleyen  Dr. Naz Yeni,  “Epilepsi İçin Bak projesi Kapsamında epilepsinin küresel rengi mor ile bakış açısı değişikliğini Temsil eden gözlük ikonunu birleştirdik. Bu yıl da mümkün olduğu kadar fazla insana bağlanracağımız mor gözlüklerimiz, ve  https://epilepsiicinbak.com/morgozluk özel fotoğraf uygulamasıyla herkesi # EpilepsiİcinBak hashtagi ile paylaşım tasarımı ve projemize destek olamıyoruz ''  diyor.

 Kaynak GoodWorks İletişim Danışmanlığı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.