Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-06 23:09:00

Китай: Не искаме нова „студена война“

Китай: Не искаме нова „студена война“ 

Ван Йи, член на Китайския държавен съвет и министър на външните работи, обяви, че те са решително против нова студена война. Ван Йи каза пред пресата, че нова Студена война не само противоречи на основните интереси на народите както на Китай, така и на САЩ, но също така възпрепятства тенденцията на света да напредва. 

Изтъквайки, че някои американски политически сили се опитват да замажат Китай и да предотвратят рационалната промяна между Китай и САЩ с различни предлози, Ван Йи отбеляза, че тези опити могат отново да доведат двете страни в конфликт, а светът - в хаос, а Китай никога и никога няма да толерира подобни опити. 

Подчертавайки, че Китай няма намерение да заменя Съединените щати, министър Ванг заяви, че като най-голямата развиваща се държава в света, Китай ще продължи да бъде защитник на световния мир и международния ред и най-голям принос за глобалното развитие чрез преминаване към мирно развитие. 

Оценявайки затварянето на Генералното консулство на Китай в Хюстън, Ван Йи заяви, че започването на "дипломатическа война" няма да докаже силата на САЩ, напротив, показва, че САЩ изпитват липса на самоувереност. Министър Ванг каза, че ако САЩ продължат да вървят по грешния път, Китай ще реагира силно.

Китайско международно радио


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.