Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-01-23 09:18:00

Küresel piyasalar

ABD’de fiyatlamalar: Dijital vergi tarafındaki olumlu gelişmelerin salgın endişeleriyle baskılanmasıyla karışık seyir görüldü

Dün ABD piyasaları, Fransa ve ABD’nin dijital vergi ile ilgili bir anlaşma üzerinde çalışacaklarına yönelik haberler öncülüğünde teknoloji sektörü hisselerinde yaşanan alımlara karşın, Çin'de ortaya çıkan virüse dair endişelerin devam etmesi nedeniyle karışık seyir izledi. Dow Jones endeksi %0,03 düşüşle 29.186,27 puan seviyesinden günü tamamlarken, S&P 500 endeksi %0,03 yükselişle 3.321,75 puan ve Nasdaq endeksi de %0,14 artışla 9.383,77 puan seviyesinden kapandı. Hisseler tarafında, IBM hisseleri de açılış öncesi işlemlerde güçlü bilançosunun etkisiyle %4’ün üzerinde artış gösterdi. Şirketin 2020 beklentilerinin de oldukça agresif olması alımlarda etkili oldu. Factset verilerine göre, bugüne kadar S&P 500 şirketlerinin %10’undan fazlası bilançolarını açıkladı. Bu şirketlerinin %75’inin net karı beklentileri aştı.

Asya’da fiyatlamalar: Koronavirüsünün ağırlaşan bilançosu sebebiyle satıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasaları, Çin’de ortaya çıkan koronavirüsü salgınının ağırlaşan bilançosu sebebiyle satıcılı seyir izliyor. Shangai ve Hang Seng endekslerinde kayıplar %2’yi aşarken, Nikkei ve KOSPI endeksleri %1 ekside. ABD vadelilerde de satıcılı seyir görülüyor.

Avrupa’da fiyatlamalar: Tarife endişeleri ve yeniden öne çıkan ticaret belirsizlikleri ile satıcılı seyir izledi

Dün Avrupa piyasaları, Çin’in koronavirüsüne karşı aldığı önlemlere karşın, Başkan Trump’ın Avrupa’ya savurduğu tehditler ve ticaret sürecine ilişkin belirsizliklerin yeniden öne çıkması sebebiyle negatif seyir izledi. CAC 40 ve FTSE 100 endekslerinde kayıplar %0,50’yi aşarken, DAX endeksi %0,30 ekside kapandı. Sektörler tarafında otomotiv ve bankacılık sektörü hisseleri %0,30 gerilerken, finansal hizmetler sektörü hisseleri %0,90 artış kaydetti. Banka hisselerindeki satışlar, İtalya’da Beş Yıldız Hareketi’nin Lideri Di Maio’nun istifası ile tetiklendi.


Kaynak: Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.