Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-31 08:24:00

Dünya Bankası'ndan ekonomik şok uyarısı

Dış Haberler, 31 Mart (HİBYA) – Dünya Bankası Corona salgının, Çin'in ekonomik büyümesini tamamen durdurabileceği, bunun da, Asya'da 11 milyon insanın Dünya Bankası'nın yoksulluk sınırının altına düşmesine neden olabileceği uyarısı geldi.

Dünya Bankası Doğu Asya sorumlusu Aaditya Mattoo, ''Salgın, büyümeyi durdurabilecek ve bölgedeki yoksul insanların sayısını artırabilecek daha önce hiç görülmemiş bir küresel şok yaratıyor.'' dedi.

Dünya Bankası, en iyimser senaryoda bile, Çin'in büyümesi yüzde 2,3'e düşeceğini öngörüyor. Ocak ayında Dünya Bankası yaptığı değerlendirmede, Çin'in 2020'deki büyümesinin, 2019'daki yüzde 6,1'lik büyümenin bile altına düşerek yüzde 5,9'a ulaşacağını tahmininde bulunmuştu.

Dünya Bankası'nın değerlendirmesinde, bu düşüşe rağmen bölgedeki yoksul insanların sayısını 24 milyon azalacağı, daha karanlık senaryolarda ise 11 milyon kişinin daha yoksulluk sınırının altına düşebileceği belirtiliyor.

Dünya Bankası, Çin'in ABD ile olan ticaret savaşının ekonomiyi zaten etkilediğine dikkat çeken raporunda, salgının bölge ekonomisini derinden etkilediği, ancak ne kadar derin ve ne kadar süreceğinin belirsiz olduğunu belirtilerek "Kalıcı ekonomik çalkantı riski 2020'ninkinden bile yüksek." denildi.

Mattoo, Aynı zamanda, bölgedeki 17 ülkenin hepsinin de krizden çok sert bir şekilde etkilendiğini, zincirleme bir reaksiyonu beklemek gerektiğini söyledi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.