Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-13 20:26:00

Akiş'ten AVM kiracılarına koronavirüs desteği

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, 2 alışveriş merkezindeki kiracılarına koronavirüs salgını nedeniyle iş hacminin azalma olasılığına karşı destek kararı aldı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, dünya genelinde hızla yayılan koronavirüse karşı Türkiye'de hem kamu hem de özel sektörde çeşitli önlemlerin alınmaya devam ettiği belirtildi.

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından bu süreçte çalışanlarını, alışveriş merkezi ziyaretçilerini ve kiracılarını kapsayan bir dizi önlem aldığının ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi:

''Yaşanan süreçten geçici olarak etkilenmesi olası alışveriş merkezi kiracılarımızı desteklemek amacıyla şu an için mart ayıyla sınırlı olmak üzere bir plan uygulamaya geçirilecektir. Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Akasya ve Akbatı alışveriş merkezi kiracılarının faaliyetini desteklemek amacıyla aldığı tek taraflı karar neticesinde, hiçbir hal ve şartta kira sözleşmesi ile belirlenmiş kira bedelinin uyarlanması, yeniden tespiti, kira sözleşmesi esaslarının tadili anlamına gelmemek kaydıyla  kiracılarına 2020 yılı mart ayında, kiracılarla detayları paylaşılan çeşitli şartlara bağlı kira indirimi yapacaktır. Kira indirimi sektör bazlı olarak hasılatlarda yaşanacak düşüş, kiracının oluşacak kira, ciro oranı, kiracının kira ödeme zamanı gibi parametrelere bağlı olarak belirlenecektir.''


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.