Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-02-24 10:50:33

Fx analizi

USD/TRY: Fed'in özellikle aylık bazdaki fiyat gelişmelerinin seyri kapsamında takip ettiği PCE deflatör (çekirdek dahil) ocak ayı verileri ile kişisel gelirler ve harcamalar ocak ayı verileri bugün yakından izlenecek. Veri TSİ 16.30'da açıklanacak. Ocakta PCE deflatörün aylık artış hızının %0,1'den %0,5'e yükselmesi ve yıllık bazda ise %5'te yatay seyretmesi, çekirdek PCE deflatörün artış hızının ise aylık %0,3'ten %0,4'e yükselmesi ve yıllık bazda %4,4'ten %4,3 seviyesine hafif gerilemesi bekleniyor. Ocakta maaş artışlarının etkisiyle kişisel gelirlerin %1,1 oranında ve harcamaların ise aylık %1,3 oranında artması öngörülüyor. Önemli veri öncesinde, ABD on yıllık tahvil faizi bu sabah %3,90'nın altında seyretse de vadeli piyasalarda hafif baskı var. Bu arada Ukrayna, Rusya ve Çin ekseninde jeopolitik gelişmeler de yakından izlenmeye devam ediliyor. Gelişmekte Olan Ülke para birimleri ise hafif baskı altında. Yurtiçi tarafa bakıldığında, dün TCMB faiz kararı izlendi. Politika faizi beklentilerin (medyan beklenti 100 baz puan indirim) altında, 50 baz puanlık indirimle %8,5 seviyesine çekildi. Bugüne bakıldığında veri gündemi sakin. Birçok gelişmeye net bir tepki vermeyen Dolar/TL'de bugün de hareketlerin sınırlı kalmasını bekliyoruz. Sıralı destek ve direnç olarak da 18,83 ve 18,94 izlenebilir.


EUR/USD: Dün yön bulmakta zorlanana parite günü 1,06 seviyesine yakın kapattı. Bu sabah da dünkü kapanış etrafında sakin bir seyir var. Fed'in özellikle aylık bazdaki fiyat değişimlerinin seyri açısından takip ettiği PCE deflatör (çekirdek dahil) bugün yön konusunda belirleyici olabilir. Fed'in enflasyon göstergesi olarak izlediği veri öncesinde, risk iştahı zayıf. Diğer taraftan Ukrayna, Rusya ve Çin ekseninde jeopolitik gelişmeler de izlenmeye devam ediliyor. Paritede teknik seviyelere bakıldığında, aşağıda 1,0550 ve 1,05 sıralı destekler olarak izlenebilir. Yukarıda ise 1,0645 ve 1,07 direnç konumunda.


XAU/USD: Dün 1.818 - 1.834 arasında dalgalanan değerli maden günü %0,2 oranında düşüşle 1.822 seviyesinden tamamladı. Güçlü gelmeye devam eden ABD verilerine karşın on yıllık tahvil faizinin gerilemesi Ons Altın tarafında net bir etki yaratmadığını izliyoruz. Bugün ABD'de açıklanacak çekirdek PCE verisi ise hafta kapanışında belirleyici olabilir. Yine yüksek rakamlar görülmesi durumunda Ons Altın baskı altında kalabilir; ancak yaşanan fiyatlamalar ile Ukrayna, Rusya ve Çin ekseninde gelişen jeopolitik haber akışı nedeniyle 1.800 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanabilir ki Fed'den oluşan şahin beklentiler de bir anlamda piyasalarda kırılganlık yaratıyor. Beklentilerin altındaki bir veride ise Ons Altın 1.846 seviyesine kadar çıkabilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.