Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-06 18:36:00

AkzoNobel, Türkiye’deki toz boya ortak girişiminin tamamını satın alıyor

Akzo Nobel N.V. (AKZA; AKZOY), Türkiye’nin önde gelen toz boya ortak girişimi Akzo Nobel Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin geriye kalan %25 payının satın alım işlemlerini tamamladı. Şirket böylece, daha önce çoğunluk hissesini elinde bulundurduğu ortak girişimin tamamına sahip olmuş oldu.

Altan Ailesi ile birlikte geçirilen başarılı ortaklığın ardından imzalanan anlaşma ile AkzoNobel’in Avrupa’nın en büyük toz boya pazarlarından biri olan Türkiye’de toz boya alanındaki güçlü konumu da pekiştirilmiş olacak. Ortak girişim, Türkiye’nin yanı sıra, Doğu Avrupa ve Orta Asya’da da toz boya üretim ve dağıtımı gerçekleştiriyor.

AkzoNobel, Türkiye ve ortak girişimin hizmet vermekte olduğu çevre ülkelerdeki işini daha da büyütmekte kararlı. Şirket, Avrupa’nın en büyük toz boya pazarlarından biri olarak, bölgenin dört bir yanındaki müşterilerine birinci sınıf ürün, çözüm ve hizmetler sağlamaya devam edecek.

Anlaşma, AkzoNobel’in çoğunluk hissesini elinde bulundurduğu AkzoNobel Kemipol A.Ş.’de, Altan Ailesi ile sahip olduğu ortak girişimi etkilemiyor. AkzoNobel Kemipol A.Ş., bobin boyaları, oto tamir boyaları, ahşap boyaları ve özel plastik boyaları gibi geniş bir ürün yelpazesinin dağıtımını gerçekleştiriyor.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.