Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-13 18:03:00

Moskova dijital izin sistemi başlattı

Dış Haberler, 13 Nisan (HİBYA) – Moskova makamları, corona virüs salgınının hastaneler üzerinde büyük bir baskı yarattığı uyarılarından sonra sonra insanların hareketlerini kontrol etmek için dijital bir izin sistemi başlattı.

Arabaları veya toplu taşıma araçları ile seyahat eden kişiler için web sayfası üzerinden izin alma sistemi bugün devreye sokuldu.

Çarçamba günü tümüyle hizmete girecek dijital izin sistemi uygulamasının gerektiğinde mahalleler gibi küçük yerleşim birimlerine kadar yaygınlaştırılabileceği yetkililer tarafından açıklandı.

Moskova yönetimi daha önce insanların sıkı izolasyon kurallarına uyup uymadıklarını kontrol etmek için taranabilir barkodlarını tahsis etmeyi planlamış ancak bu büyük bir tartışma yaratmıştı.

Barkodlu izin uygulamasında Moskovalılar, evlerinden her ayrılmak istediklerinde çevrimiçi yetkililerden bir QR kodu almak için başvurmak zorunda kalacaklardı.

Öte yandan Rusya'da son 24 saat içinde 2 bin 558 yeni corona vakası ile toplam sayı 18 bin 328'e yükseldi. Coronadan ölenlerin toplam sayısı da 18/gün artışı ile 148' yükseldi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.