Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-01-20 08:44:00

Sabah Stratejisi


ABD piyasalarının tatil nedeniyle işlem görmeyeceği günde vadeli işlemler hafta sonundan devralınan resimde değişiklik olmadığını gösteriyor. Ana majör endekslerin tamamında sınırlı düzeyde artı performans takip edilirken, benzer durum açık konumda olan ve işlem gören Asya kıtasındaki benchmarklar için de geçerli.
Yeni hafta işlemlerine Libya ve Irak’tan gelen arz kaynaklı endişeler gölgesinde petrol fiyatlarındaki yükseliş ile başlıyoruz. Libya’da günlük 400 bin varil üretimin yapıldığı iki sahada Berlin’de takip edilen konferans öncesinde durdurma işlemi gerçekleştirilirken, benzer durum protestoların hakim olduğu Irak cephesinde de geçerli. Brent ve WTI cinsi petrol kontratlarında %1’in hemen üzerinde primlenme dikkat çekerken, genel risk algısını bozucu herhangi bir durum henüz söz konusu değil.
20-24 Ocak işlemlerinde ana gündem maddeleri olarak karşımızda Davos zirvesi, BOJ ve ECB toplantıları çıkıyor. Zirveden gelecek mesajlar iş dünyası ve politikacıların son gelişmeleri nasıl yorumladığına dair sinyaller verirken, Japonya ve Avrupa para politikalarında ise değişiklik beklenmiyor. USDJPY paritesi 110, EURUSD ise 1.11 sınırında işlem görerek sakin seyir içerisinde.
Global ekonomide toparlanma emareleri yavaş hızda da olsa gelmeye devam ediyor. Gerek açıklanan aylık veriler gerekse OECD’ye ait öncü göstergeler dipten dönüş sinyalleri taşıyor. Ve-fakat henüz gelecek dönem dönem büyüme hikayesinin tam anlamıyla satın alınmaya başlandığını söylemek güç. Hisse senetlerindeki yaşanan hızlı yükseliş ağırlıklı toparlanan risk algısı ve finansal koşullardaki gevşeme kaynaklı.
Yerel varlıklar açısından da benzer durum geçerli. Türkiye ekonomisinde takip edilen makro veriler gecikmeli de olsa dipten dönüş sürecinin hızlı bir şekilde gerçekleştiğine işaret ediyor. Kapasite kullanım oranı, reel kesim güven endeksi, PMI, sanayi üretimi ve kredi artış hızlarını bu kapsamda değerlendirmek mümkün.
Lira cinsi varlıklara yönelik iyimserliğimizi uzun vadede korumaya devam ediyoruz. USDTRY paritesi için aşağı yönde takip ettiğimiz iki önemli destek noktasından 5.86 ve 5.82’nin gerisinde kapanış gerçekleşmemiş olması yukarı yönde eğilime imkan tanıdı. Ancak, 5.87-5.92 aralığı dışına çıkılmasını şu aşamada beklemiyoruz. Bant seviyesinin üst kısmının geçildiği senaryoda 5.96 seviyesi direnç olarak izlenebilir
Hibya Haber Ajansı

Kaynak: Deniz Yatırım

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.