Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-31 10:27:00

Koronavirüs günlerinde dengeli beslenmeye dikkat edin

Türkiye’yi eve kapatan koronavirüsü, beslenme düzenimizi de biraz karıştıracak gibi görünüyor. Güçlü bağışıklık için vitamin ve mineral deposu süt ürünlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Teksüt, şu günlerde marketlerde en büyük ilgiyi gören makarnaya dikkat çekti. Teksüt, “makarnayı peynirli yiyin, kahvaltıyı ihmal etmeyin” tavsiyesinde bulundu.

Hiç yaşamadığımız bir dönemi yaşıyoruz. İş, eğitim ve sosyalleşme, pek çok şey büyük oranda eve taşındı, ancak hareket azaldı, buzdolabına çok yakınlaştık ve bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak en önemli unsura dönüştü.

Türkiye’nin önde gelen süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt’ün Kalite Müdürü Orhan Kaplan, “Hareket alanımız daraldığı için standart enerji tüketimimizi yapamayacağız. Rutin alışkanlıklarımızın değiştiği bir ortamda beslenmede dengeyi yakalamak biraz zaman alabilir” tespitinde bulundu.

Ağır yiyeceklerden uzak durmakta fayda var

Orhan Kaplan, ağır yiyecekler, gazlı içecekler, şekerli gıdalardan uzak durmayı önerirken, besin değeri düşük ve kalori değeri yüksek gıdalar yerine besin değeri yüksek, süt içeren ya da sütle yapılan içecek ve yiyeceklerle en uygun dengenin sağlanabileceğini dile getirdi.

Peynirde kalsiyum, magnezyum, fosfor var

Sağlıklı beslenerek, bağışıklık sistemini korumanın bu dönemde her zamankinden daha önemli olduğunu dile getiren Orhan Kaplan, bunun için günlük öğünlerde süt ve süt ürünlerine mutlaka yer verilmesini tavsiye etti.

Kaplan, “Süt ürünleri protein, kalsiyum, magnezyum, fosfor, B1, B2, B6, B12 gibi zengin vitamin ve mineralleriyle günlük beslenme ihtiyacına en güzel cevabı veriyor. Üstelik süt, yoğurt, ayran ve pek çok peynir çeşidiyle zengin bir seçenek yelpazesi sunuyor. Büyük veya küçük, herkesin sevebileceği bir süt ürünü mutlaka vardır” dedi.

Makarnayı da peynirli yiyin

Gıda alışverişlerinde makarnanın en çok tercih edilen gıda maddesi olarak öne çıktığını hatırlatan Teksüt Kalite Müdürü, “Önümüzdeki günlerde evlerimizde makarnayı çok tüketeceğiz gibi görünüyor. Doğru beslenme dengesi oluşturmak adına makarnayı da peynirle veya yoğurtla tüketmeyi öneriyoruz” diye konuştu.

Sağlıklı yetişkin bireylerin her gün 3 porsiyon, çocuk ve gençlerin ise en az 2 - 4 porsiyon süt veya ürünlerini tüketmeleri uygun olur. Beslenme referans değerlerine göre bir orta boy kupa süt (250 ml), bir kase yoğurt (200 ml) ya da iki kibrit kutusu büyüklüğünde (ortalama 40-60 gram) peynir, bir porsiyon olarak değerlendirilebilir.

Kahvaltıyı ihmal etmeyin

Koronavirüs günlerinde evdeki uyuma - uyanma düzeni de bozulma gösterebilir. “Bunun kahvaltınızı etkilemesine izin vermeyin. Kahvaltı, süt ürünlerinin en baskın şekilde tüketildiği ve böylece gün içi zihin aktivitelerine en güçlü gıdasal katkının yapıldığı öğün” diyen Teksüt Kalite Müdürü Orhan Kaplan, “Özellikle bugünlerde ekran başında online eğitim alan çocuklarımız açısından kahvaltıyı atlamayın, aksatmayın, zamanında ve ölçüsünde yapın” tavsiyesinde bulundu.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.