Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-05 16:42:00

Merkez bankaları iyimserliği

 

 

PİYASANIN ROTASI

Fed’in acil toplantı ile 50 baz puanlık faiz indirimi sonrasında merkez bankalarının Fed öncülüğünde faiz indirimleri ve indirim beklentileri piyasaları pozitif desteklemektedir. Corona virüsüne karşı finansal tedavi sürerken, güncel durumda ölü sayısı 3285 – vaka sayısı 95227 kişiye ulaşmıştır. Yeni vaka sayısı azalmasına rağmen biyolojik risk sürmektedir.

Risk barometresi olarak takip ettiğimiz ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,05 ile %0,9569 arasında hareketine devam ederken, %1 altında kalıcı olması negatif olarak yorumlanabilir. Risk algısında düzelme için tahvil faizinde %1 üzerinde kalıcılık gerektiğini düşünüyoruz.

Altın, Fed faiz indirim ortamı ve 10 yıllık tahvil faizinden destek bularak $1647 seviyelerinde hareket etmektedir.

Fed’in faiz hamlesi sonrasında göreceli değer kaybeden Dolar temasında gelişmekte olan ülkelerin para birimleri için pozitif ortam sürmektedir.

 

OPEC toplantısında, İran petrol bakanı üretimin 1,5 milyon varil/gün kısılmasında anlaştıklarını açıkladı. Kararın etkinliği için Rusya onayı olup olmayacağı takip edilecektir.

Türkiye gündeminde ise Suriye jeopolitik risk temasında bugün gerçekleşecek Erdoğan – Putin görüşmesi kritik olacaktır. Ateşkes çağrılarının öne çıktığı görüşme Türk varlıkları üzerinde etkili olacaktır.

Kaynak:GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.