Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-17 10:54:00

AvivaSA 2020’de Her Yaşta diyor

AvivaSA, “Her Yaşta” projesi kapsamında bu sene, tüm Türkiye’yi, projenin ilk adımı olan “Türkiye’de Yaşlılık Tahayyülleri ve Pratikleri” araştırmasında tespit edilen yaşlılığa dair negatif algıyı değiştirmeye ve Türkiye nüfusunun hazır olmadığı yaşlılık dönemine hazırlanmaya teşvik etmeyi hedefliyor. Bu hedef için, paydaş çalıştayları, çalışan çalıştayları, saha aktiviteleri, farklı farkındalık ve iletişim proje ve etkinlikleri gibi bir çok aktivite ile çok daha geniş kitlelere ulaşılacak. Kısacası AvivaSA 2020’de “Her Yaşta” diyecek.

 

 

Bireysel faydadan toplumsal faydaya

Öncelikle neden böyle bir sosyal sorumluluk projesine ve araştırmaya ihtiyaç duyduklarına değinen AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu projeyle, ürün ve hizmetlerimizle sağlamaya çalıştığımız bireysel ve toplumsal fayda anlayışını, daha büyük ve geniş bir toplumsal faydaya taşımayı amaçlıyoruz. Geçen sene konuyu sahiplenme yönünde çalışmış ve yaptığımız araştırmadan ürettiğimiz bilgileri kamuoyu ile paylaşmaya odaklanmıştık. Bu sene ise, tüm bu süreçte edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri, paydaş çalıştayları, çalışan çalıştayları, saha aktiviteleri, farklı farkındalık ve iletişim proje ve etkinlikleriyle çok daha geniş kitlelere ulaştırmayı planlıyoruz. Temel amacımız, insanımızın yaşlılık algısının hızla pozitife dönüşmesine destek olmaktır.”

 

Araştırma Sonuçlarından Bazıları

AvivaSA’nın yaklaşık 5 ay önce sonuçlarını kamuoyu ile paylaştığı “Türkiye’de Yaşlılık Tahayyülleri ve Pratikleri” araştırmasının, özellikle bilişim ve teknolojiyle ilgili bazı sonuçları şöyleydi:

 

 

Whatsapp ve Facebook önde; Instagram onları takipte

Araştırmanın, özellikle 50 yaştan itibaren “teknolojiyle olan ilişkinin ne kadar güçlü veya zayıf olduğu” sorgulandığı bölümde, 35-49 yaş grubunun neredeyse tamamının “akıllı telefon kullandığı” ve neredeyse yarısının “laptop veya bilgisayarının olduğunu” bulgulanmış. 50-64 ve 65 yaş ve üstü gruplarının ise, “akıllı telefona sahip olma” oranlarının yüksek ama “laptop/bilgisayar sahipliği” oranlarının daha düşük olduğu tespit edilmiş. Buradan yola çıkarak; 50 yaş ve üzerinin bilgisayara çok adapte olamadığı ancak akıllı telefona adapte olduğu görülüyor. Görüntülü konuşma henüz ilgi çekmiyor, fakat yaş ilerledikçe ilgi artıyor. Whatsapp ve Facebook’un tüm yaş gruplarında üyelik oranlarının çok yüksek olduğunu tespit edilmiş. Bir sonraki en çok üyeliği olan uygulama ise Instagram. Facebook üyeleri genellikle Facebook’ta aktifler, fakat aktiflik düzeyi yaş ilerledikçe düşüyor65 yaş ve üstü grubunun Facebook üyelik oranı yüksek olmasına rağmen, beğeni, yorum ve paylaşım oranları daha düşük. Üyelik oranı genel olarak yüksek olan Instagram’da tüm yaş grupları içinde üye olanlar hem geziniyor, hem beğeni, yorum, paylaşım gibi etkileşimde bulunuyor. Üyelik oranı düşük olan Twitter’da üye olanların etkileşimleri tüm yaş gruplarında yüksek. İnternette en çok zaman geçiren grup 35-49 yaş aralığındaki erkekler. Yaş ilerledikçe internette zaman geçirme süresi düşse de65 yaş ve üstünün de günde ortalama 1 saatinin internette geçtiği görülüyor.

 

AvivaSA Hakkında:

Türkiye’nin önde gelen bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketlerinden AvivaSA Emeklilik ve Hayat, 31 Ekim 2007 tarihinde kurulmuştur. Türkiye’nin en güçlü gruplarından Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. ile üç yüz yılı aşan köklü bir geçmişe sahip İngiliz sigorta devi Aviva plc.’nin eşit ortaklık ilkesiyle kurulan AvivaSA’nın hisselerinin yüzde 20’lik bölümü ise “AVISA” koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmektedir. AvivaSA, “bireysel emeklilik”, “hayat sigortası”, ve “ferdi kaza sigortası” alanlarında yenilikçi ürünlerini, benzersiz çoklu dağıtım kanalı ile müşterilerine sunmakta; Türkiye’nin en büyük direkt satış kadrosunun yanı sıra, Akbank işbirliği ile güçlü bankasürans ağı, acenteleri, telesatış kanalı ve Kurumsal Projeler ekibi ile hizmet vermektedir.www.avivasa.com.tr

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.