Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-17 08:50:00

Küresel piyasalar

ABD’de fiyatlamalar: Vergi teşviği haberinin etkisiyle alıcılı seyir izledi

Geçtiğimiz Cuma günü ABD piyasaları, çekirdek perakende satışlar verisinin tüketim harcamalarında düşüşe işaret etmesinin yarattığı karamsarlığın, Beyaz Saray’ın hisse senedi piyasasında yatırımları artırmak için vergi teşviği getireceği yönündeki haberlerle öne çıkan iyimserlikle dengelenmesi sonucunda pozitif eğilimli seyir izledi. Nasdaq ve S&P 500 endeksleri sırasıyla %0,20 ve %0,18 yükselişler kaydederken, Dow Jones endeksi %0,09 geriledi. Beklentiden güçlü gelen bilançolar da ABD piyasalarının alıcılı seyir izlemesinde etkili oldu. Bilanço etkisiyle Nvidia hisseleri 7% yükselirken, Expedia 11% artıda kapandı. Newell Brands de 3% yukarıda günü tamamladı. Bugüne kadar S&P 500 şirketlerinin %77’sinin finansalları açıklandı. Bu şirketlerin %72’sinin karlılığı beklentilerin üzerinde gerçekleşti

Asya’da fiyatlamalar: Japonya büyüme verisi sebebiyle Çin dışında satıcılı seyir hakim

Bu sabah Çin dışında Asya piyasaları, beklentinin oldukça altında gelen Japonya büyüme verisi ve devam eden virüs endişeleri sebebiyle satıcılı seyir izliyor. Çin piyasalarında ise Çin Merkez Bankası’nın ve Çin hükümetinin salgının ülke ekonomisi üzerindeki potansiyel etkilerini bertaraf etmek için likidite artırıcı önlemler alacakları yönündeki beklentilerle alıcılı seyir izliyor. Bu doğrultuda, Nikkei %0,62 değer kaybederken, Shangai ve Hang Seng endeksleri sırasıyla %1,72 ve %0,64 artışlar kaydediyor. ABD vadelilerde de alıcılı seyir hakim.

Avrupa’da fiyatlamalar: Beklentinin altında gelen büyüme verisi ile ekside kapandı

Haftanın son işlem gününde Avrupa piyasaları, devam eden virus salgınının yarattığı endişelerin beraberinde, beklentinin altında gelen Euro Bölgesi 4Ç19 büyüme verisinin dipten dönüş sinyallerine yönelik şüphe yaratması sebebiyle genel olarak satıcılı seyir izledi. FTSE 100 ve CAC 40 endeksleri sırasıyla %0,58 ve %0,39 gerilerken, Stoxx 600 ve CAC 40 endeksleri yatay seyir izledi.

Kaynak: Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.