Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-01-08 13:46:00

TOBB’dan, Avrupa Kıtası’na taşımalarda kullanılan TIR Karnesi’ne yüzde 55 indirim

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) ulaştırma ve lojistik sektörüne önemli bir destek geldi. Avrupa kıtasına yönelik taşımalarda 227 TL olan TIR Karnesi fiyatları, yüzde 55 oranında düşürülerek, 102 TL oldu.​

2018 yılında yürütülen enflasyonla mücadele kapsamında ani döviz artışını TIR Karne fiyatlarına yansıtmayarak sektöre katkıda bulunan TOBB, daha sürdürülebilir bir çözüm arayışıyla TIR Karnesinin baz maliyetinin düşürülmesi için Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) ile yürüttüğü görüşmelerden olumlu bir netice almayı başardı.

TOBB internet sitesinde yer alan habere göre, Türkiye’nin Avrupa kıtası ülkeleriyle (AB, EFTA ve Balkan ülkeleri) sınırlı bir coğrafi bölgede taşımalarda kullanılacak yeni model TIR Karnesi (TUR-AB 6 yapraklı) son kullanıcı fiyatı yaklaşık 102 TL (16.50 CHF) olarak belirlendi.

Buna göre; 100 bin Avro teminat limitine karşılık gelen TIR Karnesi ile yaklaşık 102 TL maliyetle taşımacılık yapılabilecek. Yeni uygulama bu ayın (Ocak) ilk yarısı içinde başlayacak.

-TOBB, IRU Yönetiminde aktif yer alıyor

TOBB 50 yılı aşkın süredir Türk taşıma sektörü için TIR Sözleşmesi kapsamında kefalet sağlamakta ve uluslararası taşımacılık alanında sektörün maliyetlerini azaltmak ve rekabetçiliğini artırmak anlayışı ile hizmetler geliştiriyor.

Bu anlayış çerçevesinde TIR sisteminin elektronikleşmesi ve uluslararası paydaşlarla işbirliği yöntemlerin çeşitlendirilerek, maliyetlerin düşürülmesiyle birlikte sürdürülebilir bir TIR transit sistemi geliştirilmesi hedefleniyor.

TOBB; IRU Yönetim Kurulu’nda, TIR ve ATA Karnesi Müdürü Aslı Çalık vasıtasıyla Başkan Yardımcılığı ünvanıyla temsil ediliyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.