Reklam
Tarih : 2025-07-14 22:46:37

İçişleri Bakanlığı'ndan 15 Temmuz etkinlikleriyle ilgili açıklama yapıldı

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle 25 Haziran 2025 tarihli bir genelge yayımladı.

Genelgede, tüm etkinliklerde sadece Türk bayrağına yer verilmesine özen gösterilmesi gerektiği vurgulandı.

Bazı sosyal medya hesaplarında ve haber sitelerinde Atatürk fotoğraflarının kullanımının yasak olduğu yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından, 2018 yılından itibaren yayımlanan her 15 Temmuz genelgesinde bu uygulamanın yer aldığı hatırlatıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ''Amacımız,15 Temmuz gibi milletimizin birlik ve beraberliğinin simgesi olan anma günlerinde siyasi partilere değil, sadece Türk bayrağına yer verilmesidir." ifadeleri yer aldı.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.