Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-23 10:43:32

Batıkent Rekreasyon Alanı ve 10 parkın açılış ve temel atma töreni yapıldı

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Yenimahalle’de 650 bin metrekare alan üzerine kurulu 11 yeşil alan projesinin toplu açılış ve temel atma törenine ev sahipliği yaptı.

Yaklaşık 320 milyon TL maliyetle tamamlanacak olan 11 adet yeşil alan projesinin açılış ve temel atma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı partilerinin temsilcileri, milletvekilleri, meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törendeki konuşmasında “Ankara gibi bir kentin Mustafa Kemal Atatürk’ün hayalinde yaşattığı bir kentin gereklerini yerine getirmek için mücadele eden bir belediye başkanı arkadaşımızı dinledik. O nedenle Sayın Yavaş’ı ve diğer belediye başkanlarımı yürekten kutluyorum. Yaptığınız her harcamanın hesabını millete vereceksiniz. Hesap vermek kadar değerli bir görev yoktur. Bugün Mansur Yavaş halkına hesap veriyor. ‘Biz bunları yaptık’ diyor. Bu güzel yatırımları yapan Büyükşehir Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

“Çarenin, ışığın ve samimiyetin en değerli olduğu dönem oldu”

Açılış konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediyesinin “Yeşilin Başkenti” anlayışıyla yaptığı çalışmaların yanı sıra yaklaşık 4 yıllık süreçte hayata geçirilen projeler hakkında bilgi veren ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Bundan yaklaşık dört yıl önce göreve talip olduğumuzda, Ankara’da belediyecilik anlayışını değiştireceğimize dair söz vermiştik. Belediye rant kapısı değil, çare kapısı olmalıydı. Koca binaları değil, ışığı öncelemeliydi. Gösterişi değil, samimiyeti seçmeliydi. İşte, bizim yeni nesil belediyecilik adını verdiğimiz bu anlayış; çarenin, ışığın ve samimiyetin en değerli olduğu dönem oldu” dedi.

Başkan Yavaş, halkın sağlığı ve canını önceleyen projeleri hayata geçirdiklerini dile getirerek, “Bugüne kadar halkın sağlığını ve canını önceleyen projeleri hayata geçirmeye başladık. Bu yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’da hala açıktan akan yüzlerce kanalizasyon vardı. Bunların birçoğunu kapalı sisteme aldık. Halkın her kuruşunun hesabını halka verirken halk için de çalışmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

“Eşit şartlarda eğitim hakkına sahip olsun istiyoruz”

“Bu kentte üç kuşaktır sosyal yardım alan ailelerimiz var” diyen Yavaş, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz gün bir televizyon kanalında ‘Annem karne hediyesi olarak et aldı’ diyen evladımızı içimiz burkularak izledik. Bizlerin, çocuklarımıza bunu yaşatmaya hakkımız yok. İşte biz bunu bize gelen maillerden, yaptığımız araştırmalardan öğrendiğimiz için Ankara’dakiler çok şanslı, ilk defa bütün Türkiye’de sadece Ankara’da çocuklarımız protein alsınlar diye bir yıldır her ay 200 bin aileye et, 55 bin aileye süt desteğinde bulunuyoruz. Yine Türkiye’de ilk kez onlar üşümesinler diye 180 bin aileye doğalgaz desteğini geçen yıl başlattık.”

Başkan Yavaş, konuşmasının devamında SMA testi, çocuk tarama testi, kütüphane, kreş, teknoloji merkezleri, kırtasiye ve kantin destekleri, ücretsiz internet ve öğrenci destek projelerinden bahsederek, şu ifadeleri kullandı:

“Boş bulduğumuz her yere kütüphane kuruyoruz. Bu kentte hiç kreş yoktu; şimdi 18 kreş açtık, daha da açacağız. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için 180 bin evladımıza kırtasiye desteği, ilk etapta 14 bin evladımıza kantin desteği ve 57 meydan, 918 köyde ücretsiz internet hizmeti veriyoruz. 6 bin 500 ilkokul öğrencimizin servis ücretini ödüyoruz.  Şimdi de ortaöğretimdeki yaklaşık 42 bin öğrencimizin otobüs abonmanını karşılayacağız.”

“Yüzeye harcadığımızın 3 mislini yerin altına harcadık”

İstasyon Caddesi’nin yıllardır ötelenen ve kangrene dönen alt ve üst yapısını, alternatif bulvarla birlikte 528 milyon lira maliyetle baştan aşağı yenilendiğini belirten Başkan Yavaş, “Trafik sıkışıyor, bölgeyi su basıyor, halk perişan oluyordu. Nice vaatleri Etimesgut halkına sundular. Ne mutlu ki yapmak bize nasip oldu. Alternatif bulvarı ve altyapısıyla bölgeyi baştan aşağı yenilediğimiz projemizi tam 528 milyon liralık maliyetle tamamladık. Burada sadece yol açıldığı zaman asfalt yapıldı gözüyle bakılıyor. Yüzeye harcadığımızın 3 mislini yerin altına harcadık ki bir daha orada evleri su basmasın diye.” dedi.

Başkan Yavaş, temeli atılacak ya da açılışı gerçekleştirilecek diğer yeşil alan projelerini de şöyle anlattı:

“Kentimizin Kuzey aksında, Hacıkadın Şehir Ormanını kiraladık. Burada Ankaralılara duyuruyorum. İyi bir kar yağarsa 80 tane kızak ve mangal sizleri bekliyor. Doğal yapısını bozmadan halka açacağız. Yine 64 bin metrekarelik Ovacık Parkı’nı da bu sene içerisinde kentimize kazandıracağız. Lodumlu’da 170 bin metrekarelik alanda yeni bir rekreasyon alanı için çalışmalara başladık. Yine aynı yerde 80 bin metrekarelik Lavanta Parkı. Atatürk Orman Çiftliği’nde, 940 bin metrekarelik alanda kuracağımız Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı’nda bu kentin dijital hayvanat bahçesi anılarını tekrar canlandıracağız.”

İklim pozitif temalı olacak

Sözleşme bedeli 229 milyon 453 bin TL olan Batıkent Rekreasyon Alanı’nda; gençlik merkezi, kadınlar lokali, sergi salonu, çay bahçesi, kafeterya, mescit, otopark, büfe ve spor alanları yer alacak.

 Rekreasyon alanı içerisinde; ikişer adet kapalı spor tesisi, basketbol, mini futbol sahası ve tenis kortu ile birer adet voleybol ve profesyonel futbol sahası olacak.

3 bin 676 metrekarelik biyolojik gölet ile birlikte doyumsuz bir görselliğe kavuşacak parkta, 17 kilometrelik yürüyüş yolu ve 6 kilometrelik bisiklet parkuru bulunacak.

ABB, parkta 40 bin metrekarelik çim ile 80 bin metrekarelik çayırlık alan dışında Başkentin iklim şartlarına uyumlu 7 bin 100 adet ağacı ve 300 bin adet bitkiyi toprakla buluşturacak.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.