Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-10-10 18:50:41

Bu yıl 254 yeni mezun KPMG Türkiye’de işe başladı

Ülkemizde yaklaşık 1.700 kişiye doğrudan istihdam sağlayan KPMG Türkiye, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yetenek havuzunu gençlerle genişletmeye devam ediyor. Üniversiteden yeni mezun olan 254 genç bu yıl, KPMG Türkiye’nin “Yeni Mezun Programı” kapsamında iş başı yaparak kariyer hayatına atıldı. 40 yıldır ülkemizde hizmet veren KPMG Türkiye bu program kapsamında her yıl yeni mezun alımı gerçekleştirerek gençlerin iş hayatına atılıp deneyim kazanmasını sağlıyor.

Şubat - Eylül 2022 tarihleri arasında kariyer sayfaları üzerinden yaklaşık 30 bin kişinin başvuru yaptığı yeni mezun işe alım sürecinde, yaklaşık 6 bin genç değerlendirmeye alındı. Online genel yetenek ve İngilizce sınavlarını geçen gençler ile önce online, sonrasında ise yüz yüze görüşmeler yapıldı.

İşe başlayan yeni mezun gençlerin yaş ortalaması 23

Ağırlıklı olarak üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin işletme, iktisat ve finans bölümleri mezunları olmak üzere mühendislik, yönetim bilişim sistemleri, istatistik, matematik gibi bölümlerden de işe alımlar gerçekleştirildi. Süreci başarıyla geçen gençler KPMG Türkiye bünyesinde çeşitli pozisyonlarda istihdam edildi. Bu yıl işe alınan 254 gencin yaş ortalaması 23 oldu. Kendisini sürekli genç yetenekler ile güçlendiren KPMG Türkiye’de genel yaş ortalaması ise 30.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan KPMG Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Neslihan Çakıt, “Yeni mezun programımız geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gördü. 30 binin üzerinde başvuruyu yoğun ve titiz bir değerlendirme sürecinden geçirdik. Son yıllarda global arenada ön plana çıkan yetkinlikler kapsamında işe alımları gerçekleştirdik. Ekibimize katılan dinamik genç yeteneklerle tüm paydaşlarımıza katma değerli işler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.