Hong Kong hükümetinin yatırım teşvik kolu olan Invest Hong Kong (InvestHK), bugün (20 Mayıs 2025) Genel Müdür ve yönetim ekibinin bu ay Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'daki gelişmekte olan pazarlara gerçekleştirdikleri ziyaretleri tamamladıklarını, Hong Kong'un denizaşırı pazarlardaki iş avantajlarını ve fırsatlarını aktif bir şekilde tanıttıklarını, karşılıklı etkileşimi teşvik ettiklerini ve Hong Kong ile bu pazarlar arasındaki ekonomik ve ticari alışverişi derinleştirdiklerini duyurdu. Ekip, çeşitli yerel etkinliklere katılarak ticaret odaları, iş dünyası liderleri ve şirket temsilcileriyle bir araya geldi.
Yatırım Teşvik Genel Müdürü Alpha Lau, Genel Müdür Yardımcısı Charles Ng, Müdür Yardımcısı Vekili Loretta Lee ve diğer üst düzey yöneticiler Türkiye, Macaristan, Mısır, Fildişi Sahili, Fas, Katar, Kuveyt, Dubai, Abu Dabi, Umman ve Romanya'yı ziyaret ederek Hong Kong'un iş dünyasındaki avantaj ve fırsatlarını aktif bir şekilde tanıttılar. Hong Kong'un “Bir Ülke, İki Sistem” kapsamındaki benzersiz konumunu vurgulayarak, gelişmekte olan pazarlara aktif bir şekilde genişlediğini, uluslararası değişimleri ve iş birliğini derinleştirdiğini ve şehir ile anakara arasındaki tamamlayıcı güçleri ortaya koyduğunu belirttiler.
İcra Kurulu Başkanı John Lee, Müdür Yardımcısı Loretta Lee ile birlikte 11 Mayıs - 14 Mayıs 2025 tarihleri arasında Katar ve Kuveyt'e bir ticaret heyeti gönderdi. Ziyaret sırasında Lee, ikisi Katar Ticaret Odası ve Katar İş adamları Derneği ile Katar'da, biri de Kuveyt Doğrudan Yatırım Teşvik Kurumu ile Kuveyt'te olmak üzere, iki bölge arasındaki ekonomik bağları güçlendirmeyi ve daha fazla iş birliğini teşvik etmeyi amaçlayan üç Mutabakat Anlaşmasının imzalanmasına eşlik etti.
Alpha Lau, 10-20 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Budapeşte ve Kahire dahil olmak üzere Kuşak ve Yol boyunca gelişmekte olan pazarları ziyaret ederek Hong Kong'un ticari avantajlarını ve fırsatlarını tanıtmak üzere yerel ticaret odaları, yatırım teşvik ajansları, dış ekonomik ilişkiler komiteleri, ihracat teşvik ajansları ve şirket temsilcileriyle bir araya geldi. Ticaret odaları, iş dernekleri ve dış ekonomik ilişkiler komiteleri tarafından ortaklaşa düzenlenen çok sayıda iş seminerine katılarak Hong Kong için yeni iş fırsatları araştırdı ve Hong Kong'un hikayesini yerel medyayla paylaşmak için iki kez medya yuvarlak masa toplantısına ev sahipliği yaptı.
Yatırım Teşvik Ajansı, yerel yatırım çekme çabalarını kolaylaştırmak için geçen yıl Mısır'ın Kahire ve bu yıl Türkiye'nin İzmir şehrinde yeni danışmanlık ofisleri kurdu.
Charles Ng, eş zamanlı olarak 11 Mayıs - 16 Mayıs 2025 tarihleri arasında Abidjan, Fildişi Sahili ve Fas'ın Kazablanka şehrini ziyaret etti. Fildişi Sahili'nde bir CEO Forumunda konuşma yapan Ng, Hong Kong'un Kuşak ve Yol Girişimindeki süper bağlayıcı rolünü vurgulamak üzere Ticaret ve Sanayi Odası ile bir araya geldi. Fas'ta ise Hong Kong'un güçlü finans piyasalarını ve inovasyon ekosistemini vurgulamak üzere çeşitli finans kuruluşları ve meslek birlikleriyle bir araya geldi. Ng ayrıca Hong Kong'un ticari avantajlarını anlatabilmek için yerel medya ile de bir araya geldi.
Finansal Hizmetler, FinTech ve Sürdürülebilirlik Küresel Başkanı King Leung ve Tüketim Ürünleri Başkanı Angelica Leung, Orta Doğu ve Avrupa'daki gelişmekte olan pazarları da ziyaret etti. Leung, Umman, Dubai ve Abu Dabi'deki yerel finans kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek iki bölge arasındaki dijital ve teknolojik iş birliği fırsatlarını görüştü. Ayrıca Bükreş'te perakende ve lüks marka liderleriyle bağlantı kurarak Romanya gibi gelişmekte olan pazarlardan yararlandılar ve Hong Kong'un bölgenin hızla büyüyen perakende ve lüks sektörlerinde büyümek ve gelişmek için neden bölgesel bir merkez kurmak için ideal bir yer olduğunu ortaya koydular.
Lau şunları söyledi:
“Invest Hong Kong, geleneksel pazarlara ulaşmanın yanı sıra, gelişmekte olan pazarlardan yatırım çekme çabalarını da arttırarak daha fazla iş birliği fırsatı yaratıyor. Denizaşırı şirketler, özellikle küresel ekonominin benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya olduğu ve küresel tedarik zinciri merkezinin değişime uğradığı şu günlerde, Asya'daki işlerini genişletme fırsatlarını değerlendirmek istiyor. Invest Hong Kong, Tek Kuşak Tek Yol girişimi ve Küresel Güney Pazarları arasındaki iş birliği eğilimi ile yakından uyum sağlayacak, uluslararası değişimleri ve iş birliğini derinleştirecek, sınır ötesi yatırımı, sermaye piyasası iş birliğini ve teknolojik yenilik değişimlerini aktif olarak teşvik edecek ve Hong Kong'da ve daha geniş bölgede işlerini kurmaları ve genişletmeleri için işletmelere özel tek noktadan destek hizmetleri sunacaktır.”
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.