Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-25 15:04:00

FMV Işık Okulları, Mario Levi’nin konferansına ev sahipliği yapacak

FMV Işık Okulları, bugüne dek iş dünyasından bilim insanına, yazardan eğitimciye kadar pek çok farklı önemli ismi, dinleyicilerle buluşturan Kültür Konferansları serisinin bu ayki bölümünde Mario Levi’yi ağırlayacak.

 

İlk yazıları Şalom Gazetesi’nde yayınlanan Mario Levi’nin bu yazılarını daha sonra Cumhuriyet Gazetesi, Stüdyo İmge, Milliyet Sanat, Gösteri, Argos, Gergedan, Varlık gibi yayın organlarındaki yazıları izlemiştir. Mario Levi’nin yayımlanan ilk kitabı Jacques Brel: Bir Yalnız Adam (1986) adını taşır. Bu kitap, üniversiteyi bitirme tezinin romanlaştırılmış şeklidir. İlk hikâye kitabı Bir Şehre Gidememek ise 1990 yılında yayımlanır. Hemen hemen her ilk eser gibi, otobiyografik özellikler taşıyan bu kitap, yazarın hem bazı aşkları, hem de çocukluk ve ilk gençlik yıllarıyla hesaplaşması gibidir. Kitap o yılın “Haldun Taner Öykü Ödülü”nü kazanmıştır. Yazar, 2000 yılında ise İstanbul Bir Masaldı’’ kitabıyla “Yunus Nadi Roman Ödülü’’nü almıştır.

 

Katılımın herkese açık ve ücretsiz olduğu konferans, 27 Şubat Perşembe günü saat 18.00’de FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü, Sacit Öncel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. 6 yıldır süren FMV Kültür Konferanslarına daha önce Prof. Dr. İlhami Çetin, Nedim Gürsel, Prof. Dr. Bingür Sönmez, Ayşe Kulin, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ersin Özince, Özden İnönü Toker, Prof. Dr. Şevket Pamuk, Onur Öymen, Prof. Dr. Nihat Berker, Zülfü Livaneli, Sevinç Atabay, Prof. Dr. Erhan Erkut gibi isimler konuşmacı olarak katıldı.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.