Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-11-28 12:21:09

Wang Yi Rusya'nın Beijing Büyükelçisi ile görüştü

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi, Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi dün Rusya'nın yeni Beijing Büyükelçisi Igor Morgulov ile görüştü.

Morgulov'u Çin'de yeni görevine başlaması nedeniyle tebrik eden Wang Yi, hem Çin'in hem de Rusya'nın çok kutuplu bir dünyayı desteklemekte ısrar ettiğini ve tek kutuplu hegemonyayı benimsemediğini, iki tarafın da merkezinde Birleşmiş Milletler olan uluslararası sistemin ve uluslararası hukuka dayalı uluslararası düzeninin sadık destekçileri olduğunu söyledi.

Wang Yi uluslararası durum nasıl değişirse değişsin, iki büyük komşu olarak Çin ve Rusya'nın stratejik karşılıklı güveni ve somut işbirliğini pekiştireceğini ve uluslararası adalet ve hakkaniyeti koruyacağını vurguladı.

Igor Morgulov, Rusya-Çin ilişkilerinin kopmadığını ve iki ülke arasındaki dostluğun her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini söyledi.

İki taraf ayrıca ortak çıkarlarını ilgilendiren bazı bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulundu. 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.