Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-08 23:59:00

ABD & Avrupa hisse senedi piyasaları

8 Nisan Çarşamba günü majör Avrupa endekslerinde satış, ABD endekslerinde ise dünkü kapanışa doğru gelen satışların tam aksine kuvvetli alımlar izledik. ABD’de Covid-19’un etkilerin bir miktar azalıyor olmasıyla beraber risk iştahında son 3 günde artış devam ediyor. ABD başkanlık yarışında Sanders’ın yarıştan çekilerek yerini Bidin’a bırakması da endeksteki yükselişe ve Sağlık sektöründe yer alan hisselere destek oldu. Özellikle Enerji ve altyapı gibi son zamanlarda sert değer kaybeden sektörlerde toparlanmalar dikkat çekti. Petrol tarafında yaşanan alımlar Enerji sektörünü desteklerken yarın ki OPEC toplantısından kesinti kararı bunda etken oluyor. WTI Petrol en yakın vade tarafında yine sert bir yükseliş ile beraber $25,95 ile yaklaşık 10% artış yaşandı. Enerji sektöründe 5,6% artış görülürken endeksin en fazla artan kâğıtları enerji şirketleri oldu.

ABD tarafında MBA Mortgage başvuruları -17,9% gerilerken Bloomberg Tüketici güveni 49,9 ile 50 sınırını kırdı. FED toplantı tutanaklarında ekonomik belirsizliğin artış göstermesiyle beraber faiz oranlarında düşük seviyelerde kalacağı belirtildi.

Tüm ABD borsaları ele alınarak bakıldığında 52 hafta en düşük seviyesinde olan hisse sayısı 189’a gerilediği görüldü. 16 Mart’ta bu sayı 6840 ile korona virüsü etkisiyle tarihi zirvesini yapmıştı. S&P 500 endeksinde Enerji ve Altyapı sektöründe yer alan hisseler öncülüğünde 3,4%’in üzerinde artışlar görülürken, Telekom 0,49% kazanç ile en çok primlene sektör oldu. S&P 500 endeksinde işlem hacimleri 10 günlük ortalamanın 9% altında gerçekleşti. Endekslerdeki alım hareketine karşı Volatilite endeksi VIX 7% gerileyerek 43,35’e ulaştı. FAANG hisselerin performansına baktığımızda; Facebook 3,2% , Apple 1,2% ,Amazon 1,5%, Netflix -,31% ve Google 2% primlenerek günü sonlandırdı.

Avrupa tarafındaki endekslerde genelde kayıplar görülürken işlem hacimleri son 10 günün ortalamasının yaklaşık 30% altında gerçekleşti. DAX endeksinde Teknoloji sektörü 2,2% artarak endeksi en çok yukarı çeken sektör olurken, en çok kaybeden sektör ise -2,1% ile Finans tarafında oldu. Endekste yer alan 12 hisse değer kazanırken 18 hisse de değer kaybetti

Yarın ABD tarafında Mart ayı PPI -Üretici fiyat endeksi enflasyon verisi, Devam eden başvurular, Michigan Uni. Hissiyat gibi önemli veri açıklamaları bekleniyor.

Kaynak:İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.