Reklam
Tarih : 2025-12-08 15:31:29

Karamahmutoğlu: Sunulan rapor eksik ve karartılmış

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, partisinin haftalık olağan basın toplantısında Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı. Karamahmutoğlu, ilk olarak Zafer Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen “Asgari Ücret ve Geçim Standartları Çalıştayı”na dikkat çekerek Türkiye’nin Avrupa’da asgari ücretli çalışan oranında açık ara ilk sırada olduğunu vurguladı.

Türkiye’de çalışanların yüzde 37,5’inin asgari ücret veya daha düşük gelirle yaşam mücadelesi verdiğini belirten Karamahmutoğlu, enflasyon karşısında asgari ücretin son 11 ayda yüzde 33,07 oranında eridiğini söyledi. Reel alım gücünün 15 bin TL seviyesine gerilediğini ifade eden Karamahmutoğlu, Zafer Partisi’nin hem yeni asgari ücretin hem de en düşük emekli maaşının 45 bin TL olması gerektiği yönündeki kararının arkasında durduklarını belirtti.

Toplantıda İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan’la yapılan son görüşme de gündeme geldi. Karamahmutoğlu, komisyonda sunulan raporun eksik ve karartılmış bilgiler içerdiğini belirterek DEM Parti’nin bu duruma itiraz ettiğini hatırlattı. Görüşme tutanaklarının 16 sayfa olmasına rağmen komisyona yalnızca 4 sayfa sunulduğunu aktaran Karamahmutoğlu, “CHP bilgilenme imkanı ortadan kalktığı için komisyonda kalmak için bir sebep yoktur. Bu karartmaya ortak olmamalıdır” dedi.

Karamahmutoğlu, PKK ile yürütülen sürecin “al-ver pazarlığı” olduğunu savunan Karamahmutoğlu, parça parça bir affın devreye sokulduğunu, örgüt üyeleri arasında “suça karışan – karışmayan” ayrımı yapılmasının hukuken imkansız olduğunu söyledi.

Karamahmutoğlu,ABD Büyükelçisi Tom Barrack’ın Türkiye’nin S-400 sistemiyle ilgili açıklamalarına da tepki göstererek,“Türkiye’nin S-400’lerden kurtulmaya çalıştığı iddiası doğruysa Savunma Bakanlığı açıklama yapmalıdır. Eğer doğru değilse bu hadsiz açıklamaların yaptırımı olmalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “10 milyonlarla birlikte yeni destanlar yazacağız” sözlerini hatırlatan Karamahmutoğlu, “Kimdir bu 10 milyonlar? Kaçak göçmenlerle destan yazılmaz. Güneyimizdeki terör örgütleriyle yazılabilecek bir destan da yoktur, sadece ağıt vardır” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi sözcüsü, “Ulus devletleri hedef alan büyükelçilerin söylemleri ile içeride yürütülen pazarlık süreci birleştiğinde milletimizin huzursuzluğu artmaktadır. Soruyoruz: Bu destanın önsözünü kim yazıyor?” diyerek sözlerini tamamladı.

 

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.