Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2026-04-06 16:35:00

Kavuncu: Adalet Bakanı'na ise bir çağrı yapmayı çok uygun bulmuyoruz

İYİ Parti Sözcüsü Kavuncu açıklamasında İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurtdışı Türklerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş’ın, babası Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret ederken uğradığı sözlü saldırıya değindi. Kavuncu, “Babasının mezarını çocuklarıyla beraber ziyaret etmek isteyen herhangi bir vatandaşa saldırmak kabul edilebilir değil. Bunu ancak bilincini yitirmiş, her isteneni sorgusuzca yapan köleler gerçekleştirir. Bu tarife baktığınız zaman da bunlara mankurtlar denir. Biz mankurtları, onların sahiplerini, töre tanımayan bu insanları bir kez daha kınıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Sorumlular hakkında gereğinin yapılması için İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’ye çağrıda bulunan Kavuncu, “Adalet Bakanı'na ise bir çağrı yapmayı çok uygun bulmuyoruz. Zira kendisi daha geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İl başkanının makamına oturarak poz verdi. Bir şekilde taraf olduğunu da göstermiş oldu. Yakasına adaletin terazisinin rozeti yerine bir parti rozetini takan bir bakanın, hukukun gereğini yapacağına dair inancımız yok” dedi. 

Sözcü Kavuncu ayrıca Abdullah Öcalan’ın evinin müzeye dönüştürüleceği yönündeki iddialara değinerek, “İmralı'da kaldığı yere, bir yerleşke yapıldığını konuşmuştuk. Bu hafta da doğduğu evin bir müze haline getirilmesi tasarlanıyormuş. İsabet olur. Zira Türkiye’de bir terör müzesine ihtiyaç var. Yapılacak olan bu müzeyi de terör müzesi olarak adlandırıp, nasıl terör faaliyetlerinde bulunulduğuna dair vatandaşlarımızın acı hatıraları tazelenmiş olur." sözlerini kaydetti. 

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.