Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-09-05 12:54:12

Eskişehir 100. yılını “Eskişehir’in Kurtuluşu Özel Konseri” ile kutladı

2022-2023 sezonunu anlamlı bir konserle açan Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konsere sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Ender Sakpınar şefliğini yaptığı konserde, Senfoni Orkestrası solist Gökhan Aybulus ve Nemeth Kuartet’i ağırladı.

Kuartet şu isimlerden oluştu; Gülen Ege Serter (keman), Şeniz Serter (keman), Mutlu Varlık Kocaili (viyolonsel) ve Pınar Basalak (viyolo).

Burada bir konuşma yapan Başkan Yılmaz Büyükerşen, “Cumhuriyetin kuruluş ateşinin yakıldığı Eskişehir, bugün geldiği nokta itibariyle Mustafa Kemal Atatürk’ün bu devleti kurarken, ülkenin tüm şehirlerinin öyle olmasını hayal ettiği bir modeldir. Bunun en güzel ispatı da hepsi birbirinden başarılı genç ve dinamik Senfoni Orkestramızdır. Her yıl bizlere muhteşem dinletiler sunuyorlar. Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında bize bu güzel geceyi yaşattıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı onuruna eserleri Eskişehirliler için seslendiren orkestra, konser sonunda dinleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Konser, Türk bayrakları eşliğinde büyük bir coşkuyla söylenen Eskişehir Marşı ile sona erdi.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.