Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-01-28 09:34:00

SAMSARA’da Ayça Ceylan performansı

Altı farklı sanat dalı üzerinden bireyi sanatla sahne üzerinde buluşturan ve bu temas anını bilimsel olarak ölçümleyecek olan Samsara Multidisipliner Sanat Deneyimi’nin ilk adımı “Samsara Multidisipliner Resim Sergisi”nde performans sanatçısı ve koreograf Ayça Ceylan özel bir performans sergileyecek.

 

Her sene gerçekleşecek bir sanat platformu olarak kendini konumlayan ve bu bağlamda yıl boyu sürecek, farklı platformlarda da kendini var etmeyi hedefleyip içerik üretmeyi planlayan Samsara Multidisipliner Sanat Deneyimi’nin ilk adımı olan “Samsara Multidisipliner Resim Sergisi” 22 Şubat 2020’den itibaren Yapı Kredi Bomontiada’da sanatseverlerle buluşacak. Samsara projesinin ilk adımı olan ve toplam 20 eserin sergileneceği TO BE - HOW - TO BE sergisinde eserler plastik sanatlar, heykel ve enstalasyonlardan oluşacak.

 

Sergide davetlilerin katılımıyla gerçekleşecek açılış gecesinde müziklerini Çağrı Sertel ve Çağ Erçağ’ın yaptığı, sanatçı Ebru Ceylan’ın yarattığı Barış temalı eseri özelinde Ayça Ceylan da canlı performans sergileyerek geceye renk katacak.

 

Performans sanatçısı, koreograf ve sanat yazarı Ayça Ceylan; dans, psikoloji, edebiyat ve teknoloji gibi disiplinleri bir arada kullanarak algılama süreçlerimiz hakkında mekana özgü deneyler üretmektedir. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra eğitim sürecine İstanbul Bilgi Üniversitesi Performans Sanatları Bölümü’nde devam etmekte olan Ceylan, bölümünü “1990 yılından günümüze Türkiye’de performans sanatında kurumsal arşiv problemi” üzerine yazdığı tez ile bitirecektir.

Deneylerinde bedenin ve mekanın birbirini nasıl inşa ettiği, benlik değiş tokuşları ve bunların hafızadaki onarım süreçlerine etkileri üzerine araştırmalar yapan Ayça Ceylan, performanslarında ve atölyelerinde ise sanat alanları haricinde arketipsel hafızayı etkileyecek kamusal alan, terkedilmiş alan ve antik kent gibi birçok alanı tercih etmektedir. Ritüeller, sembolizm ve doğa ile senkronlanma en büyük destekçilerindendir.

2017 yılında kurulan bodyinperform’un kurucusu ve yaratıcı direktörü olan Ayça Ceylan, Zorlu PSM, SALT Galata, STUDIO-X İstanbul, Contemporary İstanbul, Casa Dell Arte, Kempinski Hotel Barbaros Bay, Patara Antik Kenti ve Soho House başta olmak üzere birçok alanda performanslar gerçekleştirmiş ve atölyeler düzenlemiştir. Milliyet Sanat ve Sanatatak’ta da sanat yazıları yazan Ceylan, yerel kültür ve hafıza kavramlarını içeren performans serisi “come join us at Fragile City” ile bu yıl içinde gerçekleşecek Ghana, Şili ve Hindistan’daki konuk sanatçı programlarına davet edilmiştir.

Ebru Ceylan ve Yalkın Yel’in Reklamania çatısı altındaki proje ortaklığı ve Ekin Ses Işık Görüntü Sistemleri’nin teknik altyapı desteğiyle 22 Şubat’ta başlayacak Samsara Multidisipliner Resim Sergisi 1 Mart’a kadar Yapı Kredi Bomontiada 4. katta ziyaretçilerini ağırlayacak.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.