Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-19 00:09:00

McLaren’in yeni Formula 1 otomobili MCL35’in havalı görünümü resmi boya ortağı AkzoNobel’den

McLaren 2020 Formula 1 yarış otomobili, yine AkzoNobel’in şık MCL35 için sağladığı yüksek kaplama teknolojisi ile bugün yeni sezon öncesi görücüye çıktı. AkzoNobel’in “Sikkens” markası, McLaren yarış takımının resmi boya ve kaplama ortağı olarak, 2008’den bu yana McLaren’in otomobillerinin pistlerdeki cazip renklerini sağlıyor. 2020 sezonu için belirlenen yeni görünüm ve tasarımla en son yarış arabasının tüm boyanan parçalarının yanı sıra, takımın nakliye aracı, garajı ve aksesuarlarında da AkzoNobel’in yüksek performanslı ürünleri kullanılıyor.

Bu sezon, yarış otomobilinde şirketin Koruyucu Kaplamalar iş kolunun sağladığı en iyi ısı koruması da kullanılıyor. Motor ve egzozun etrafında bulunan kritik bileşenlerin 540 dereceye varan sıcaklıklara dayanabilmesi için bunlara uluslararası ürün yelpazesinden Intertherm 50 uygulandı. Ürünün tek bir katı, sadece 25 mikron ile, bir insan saç telinin üçte biri kalınlığa sahip.

“McLaren ile gerçekleştirdiğimiz, işbirliği, inovasyona yönelik ortak tutku ve performans taahhüdü temeli üzerine kurulu uzun soluklu ortaklıktan büyük bir gurur duyuyoruz,” diyen AkzoNobel’in Otomotiv ve Özel Kaplamalar iş kolu Genel Müdürü Patrick Bourguignon, sözlerini şöyle sürdürdü: “Araba hem üstten hem de alttan muhteşem görünüyor ve F1 Grand Prix’in bu yıl Hollanda’ya geri dönüşü ile birlikte, Zandvoort’taki heyecana tanıklık etmek için sabırsızlanıyoruz.”

Son olarak Üreticiler Şampiyonası’nda dördüncü olan McLaren yarış takımı, 2019’de bu temel üzerine başarılı bir sezon inşa etmek için çalışacak.

McLaren Yarış İcra Kurulu Başkanı Zak Brown, “Bu yıl da yeni Formula 1 yarış otomobilimiz MCL35 muhteşem görünüyor. Bu yıl, dış görünümümüz ile teknik sınırları zorladık ve on yılı aşkın bir süredir birlikte çalıştığımız, güvenilir ortağımız AkzoNobel’e göstermiş olduğu işbirliğinden ötürü minnettarız. Sürekli desteklerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz.”

McLaren ve AkzoNobel’de çalışan bilim insanları ve teknisyenlerin on yılı aşkın bir süredir sürdürdüğü iş birliğinin kapsamı, 2012 yılında, McLaren yol arabalarını da içine alacak şekilde genişletildi. Bu ortaklık sonucunda, taraflar kaplama teknolojisi ve renk geliştirme çalışmalarına ivme kazandırdıkları gibi, gelecekte yeni fırsatların keşfedilmesinin de yolunu açtılar.

“McLaren gibi ilham verici ortaklar ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar, müşterilerimize daha fazla üst düzey inovasyon sunmaya yönelik çabalarımızı destekleyerek uzmanlığımızı daha da genişletmemizi sağlıyor,” diyen Bourguignon, sözlerine şöyle devam etti: “Her iki tarafın da peşinde olduğu sürekli daha yüksek performans arayışı, bundan sonra da gelişmeye devam eden işbirliğimizin itici gücü olmayı sürdürecek.”

Sezonun ilk Grand Prixi, 15 Mart’ta Avustralya’nın Melbourne şehrinde gerçekleştirilecek.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.