Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-16 15:08:00

Pandemi krizi, Network Marketing sektörüne olan ilgiyi artırdı

Tüm dünyayı etkisine alan corona krizi, birçok endüstriyi derinden etkilerken, bazı sektörlerin de önünü açtı. Dijitalleşme ile birlikte satın alma alışkanlıkları büyük bir değişime uğrarken alternatif mecraların kullanımı da hızla yaygınlaştı.

Alternatif yöntemler arasında tüketici ile markaları buluşturmada öne çıkan doğrudan pazarlama sektörü, krize rağmen büyüme gösteren nadir sektörler arasında yer alıyor. Bu büyümenin arkasında işsizlik, finansal krizler ve ek gelir ihtiyacının olduğuna dikkat çeken Silva Network Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karapıçak, konuyla ilgili değerlendirmede buluyor.

Kriz dönemlerinde iş arayanların tercihi doğrudan pazarlama oluyor

Corona salgınının beraberinde finansal krizi de getirdiğinin altını çizen Silva Network Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karapıçak; “Ne yazık ki, bazı sektörler ciddi oranda daralırken, birçok işletmede kapatma kararı aldı. Ancak network marketing, krizden etkilenmeyen ve krize karşı ayakta kalabilen sayılı sektörlerden biri. Bu dönemde insanlar kriz dönemlerinde işlerini kaybediyor, bu durumdan en çok alt ve orta gelir grubu etkileniyor. Dolayısıyla herkesin evde olduğu bu süreçte kariyer ve statü sahibi, eğitimli, farklı meslek gruplarındaki kişiler marketing sektörüne dahil olmak istiyor. Çünkü hepimizin sabit giderleri var ve hayatımızı idame ettirmek zorundayız. Bu noktada network marketing sektörü büyük bir avantaj sağlıyor. Tecrübeli olsun olmasın herkesin eşit şartlarda olduğu bir kariyer fırsatı sunuyor. Şu anda da insanların bir gelir kapısına ihtiyacı var, hem kadınlar hem de erkekler evden para kazanmanın yollarını araştırıyor” dedi.

Sözlerine şu şekilde devam eden Karapıçak; “Silva Network’ün 13 yıllık sektör deneyimi, marka bilinirliği ve itibarı sayesinde bu dönemde ciddi bir üye sayısına ulaştık. Araştırmaya girenler için iyi bir tercih sunuyoruz. Kazandıran ve ürünleri kaliteli bir firmayla tanıştıkları için güvenle üye oluyorlar. Örneğin Nisan ayında üye rekoru kırdık. Birçok kişinin işsiz kaldığı bu dönemde marketing sektörü olarak iyi bir konumda olduğumuzu söyleyebiliriz” dedi.

Değişime entegre olan kazanacak

Bu sürecin üretim aşamalarından satış tekniklerine kadar birçok alanı domine edeceğini söyleyen Mustafa Karapıçak; “En başından bu yana pandemi ile birlikte değişime ve dönüşüme uğrayan sistemleri, kendi yapımıza entegre ettik. Müşterilerimizin beklentilerine cevap verebilmek adına inovatif çalışmalar yürüttük, ARGE ekibimiz tarafından el dezenfektanı başta olmak üzere birçok temizlik malzemesi, ürün yelpazemize dahil oldu. Bu süreçte üyelerimize verdiğimiz eğitimleri online olarak sağlama kararı aldık ve bunun için gerekli alt yapıyı organize ettik. Biz bu yılı seminer yılı ilan etmiştik. Planlarımız dahilinde her şehirde seminer düzenlemek vardı ancak corona virüs sebebiyle seminerlerimizi dijital platformlara taşıdık” dedi.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.