Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-28 13:35:00

Havacılık sektöründe kara hafta

Stockholm, 28 Şubat (HİBYA) – Haftanın son işlem gününde Pazartesi gününden beri devam eden düşüşler ile birlikte bu hafta havacılık sektörü hisseleri için iç açıcı olmadı.

Finnair corona virüsünün yayılma endişeleriyle kar uyarısı yapan ilk İskandinav havayolu şirketi oldu.Finnair hisseleri Cuma günü Helsinki Borsası'nda yüzde 3,5 oranında değer kaybetti ve bir hafta içinde yüzde 12 geriledi.

Stockholm Menkul Kıymetler Borsası'nda SAS hisseleri bugün sabah saatlerinde 2.7 artmasına karşın Pazartesi'den bu yana % 25 değer kaybetti.

Norveçli havayolu şirketi Norwegian hisseleri de hafta içi sert düşüşünün ardından sabah saatlerinde biraz toparlanmasına karşın Pazartesi gününden bu yana yüzde 45 değer yitirdi.

Bu sabah mali billançosunu açıklayan British Airways'in ana şirketi British IAG, bilançonun beklenildiği şekilde gerçekleşmesine karşın 2020 yılı için tahmin yayınlamayacağını açıkladı.Şirket hisseleri Londra Borsası'nda yüzde 5,6 değer kaybetti.

Paris Borsası'nda Air France-KLM hisselerindeki sabah açılışındaki yüzde 4,2 geriledi.Şirketin bir haftalık değer kaybı yüzde 14,5 a ulaştı.

Londra'da Ryanair yüzde 1,5 Easyjet yüzde 3,5 oranında düştü. Son beş gün içinde her iki hisse de sırasıyla yüzde 14 ve 18 oranında değer kaybetti..


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 finansinnabzi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.